Gözaltındaki subayların ilginç ortak noktası! | " /> Gözaltındaki subayların ilginç ortak noktası! | "/>

En Sıcak Konular

Gözaltındaki subayların ilginç ortak noktası!

10 Ocak 2009 10:31 tsi
Gözaltındaki subayların ilginç ortak noktası! Muvazzaf subayların gözaltına alındığı son Ergenekon dalgasında ortaya çıkan tesadüfler şaşırtmaya devam ediyor...

Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Koç'tan sonra Jandarma Genel Komutanlığı Teftiş Kurulları Başkanlığı'nda görevli Kıdemli Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu'nun da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Sibirya’ya uçtu

Jandarma Genel Komutanlığı eski İstihbarat Başkanı olan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un gözaltına alındığı operasyondan iki gün önce Atatürk Havalimanı'ndan Sibirya'ya gittiği anlaşılmıştı. Operasyonda Ersöz'ün döneminde Mali-Teknik Daire Başkanlığı yapan emekli Kıdemli Albay Atilla Uğur gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Uğur, Jandarma'nın telefon dinleme ve gizli izleme yapan "en kilit" biriminin başında iki yıl görev yapmıştı.

Ersöz’ün emrinde

10'uncu dalga operasyonda Kurmay Başkanı olduğu Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı'ndaki makamında gözaltına alınan Kurmay Albay Mustafa Koç ile Anıttepe'deki Jandarma Lojmanları'ndan gözaltına alınan Kıdemli Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu'nun ortak özelliği ise "firari" Ersöz'ün İstihbarat Başkanı olduğu dönemde onun emrinde görev yapmış olması. Ersöz'ün İstihbarat Başkanı olduğu dönemde Kurmay Albay Hasanhanoğlu Güvenlik Daire Başkanı, Kurmay Binbaşı olan Koç da proje subayı olarak görev yapıyordu.

Ekip dağıtıldı

Orgeneral Fevzi Türkeri'nin Jandarma Genel Komutanlığı'na atanmasından sonra Ersöz ve ekibi operasyona uğramıştı. Levent Ersöz, Bilecik'teki Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na, Mali-Teknik Daire Başkanı Kıdemli Albay Atilla Uğur (halen cezaevinde) Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'na, Kıdemli Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu Çukur'daki Jandarma Taktik Sınır Alay Komutanlığı'na, Kurmay Albay Mustafa Koç da Batman Jandarma Bölge Komutanlığı'na "tayin" edilmişti.

TUĞGENERALLİĞE TERFi EDEMEDi

2005’te Çukurca Taktik Sınır Alay Komutanlığı'na atanan Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu’nun görev süresi 2007’de doldu ve Teftiş Kurulları Başkanlığı'na atandı. 2008'de Tuğgenerallik sırasında olan Hasanhanoğlu terfi ettirilmedi. Hasanhanoğlu'nun üç devre arkadaşı geçen yılki YAŞ'ta Tuğgeneralliğe terfi etti. Hasanhanoğlu'nun Ersöz'ün ekibinde olduğu gerekçesiyle terfi ettirilmediği öne sürüldü.

Yeni muvazzaflar sırada mı?

Önümüzdeki günlerde gelişecek yeni dalgalarda, Levent Ersöz'ün ekibinde yer alan ve hala Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevli üst rütbeli kurmay ve sınıf subaylarının da gözaltına alınabileceği değerlendiriliyor. Gözaltına alınacakları iddia edilen muvazzaf subaylar arasında Kurmay Yarbay ve Kıdemli Albay rütbesindeki personelin bulunduğu ifade ediliyor. Sorgulama başladı Bu arada farklı illerde gözaltına alınan 4'ü albay 9 muvazzaf subay İstanbul Ardliyesi'nde sorgulanmaya başlandı. Zanlılar, arka kapıdan adliyeye alındı.

Bugün



Bu haber 3,327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs