derin adamın anatomisi | " /> derin adamın anatomisi | "/>

En Sıcak Konular

Bir derin adamın anatomisi

10 Ocak 2009 09:58 tsi
Bir derin adamın anatomisi İbrahim Şahin’in yıldızı, Mehmet Ağar’ın Emniyet Genel Müdürü olmasıyla parladı. İşte derin adamın hayatı...

İbrahim Şahin PKK’yla mücadelede polisin etkin katılımını artırmasını sağlayacak Özel Tim Eğitim Okulu’nu Balıkesir’de açınca gazeteler bu isme dikkat çekti. Timler daha sonra terörle mücadelede görev aldılar.

Çatlı ise kankaydı

Ancak İbrahim Şahin adı esas olarak Susurluk kazasının ardından kamuoyunda bilinir oldu. Şahin’in kazada ölen firari hükümlü Abdullah Çatlı ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Hakkındaki adli soruşturma nedeniyle açığa alındı, kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal’ın cinayetine karışan özel tim polislerini koruduğu ve MİT görevlisi Tarık Ümit’in kaçırılmasında rol oynadığı gerekçesiyle soruşturuldu.

Susurluktaki kayıp silahlar

Hakkında tutuklama kararı çıkınca önce kaçtı, 2.5 ay sonra teslim oldu. 6 ay cezaevinde yattı, 12 Eylül 1997’ de tahliye edildi. Mart 1999’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne hibe edilen “kayıp silahlar”la ilgili olarak Şahin hakkında dava açıldı. Susurluk kazasından önce İsrail'den Uzi ve Baretta marka tabanca alınmış ancak İbrahim Şahin'in Özel Harekat Daire Başkanı olduğu dönemde silahlar ortadan kaybulmuştu.

Beyninde su topladı

28 Mart 2000’de trafik kazası geçirerek ağır yaralandı. Sağlık durumunda düzelmenin sürdüğünü açıklayan doktorları, beyinde su toplandığını ve tedaviyi uzatmak zorunda kaldıklarını söylediler. 14 Nisan 2000’de hastanede bilincini kaybetmiş halde yattığı sırada görevi ihmal’den 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Korkut Eken’le çete kurdu

İbrahim Şahin, Susurluk Davası’nda da suçlu bulundu. Şahin, eski MİT görevlisi Korkut Eken’le birlikte ‘cürüm işlemek için çete oluşturmak’ ve ‘çeteyi yönetmek’ suçundan 6’şar yıl ağır hapis cezasına mahkum oldu. 7 Ağustos 2002’de sağlık gerekçesiyle tahliye edildi.

MHP veto etti

Ergenekon davası sırasında tutuklu Muzaffer Tekin’le çektirdikleri fotoğraflar kamuoyuna yansıyan İbrahim Şahin, 2007 seçimleri öncesinde MHP’den aday adayı oldu ancak genel merkez tarafından veto edildi.

Sezer affıyla çıktı

Son dalgada evi didik didik aranan dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun ısrarlı takibiyle Susurluk davasından 6 yıl ceza alan Şahin, hapis yatmaktan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in af fıyla kurtuldu. Sezer, sorulara hafızasını kaybettiği için anımsayamadığını belirterek yanıt veren Şahin'i, sağlığı cezaevinde yatmaya elverişli olmadığı gerekçesiyle af fetti.

Bugün



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,568 µs