kaybetmiş olmalı | " /> kaybetmiş olmalı | "/>

En Sıcak Konular

Hafızasını gerçekten kaybetmiş olmalı

10 Ocak 2009 08:39 tsi
Hafızasını gerçekten kaybetmiş olmalı Türkiye'nin dört bir yanında mühimmat çukurları açılırken, akla tek bir soru geliyor: İbrahim Şahin krokileri evinde neden saklıyordu?

İBRAHİM Şahin, Susurluk davasının en önemli isimlerinden biriydi. Topal cinayeti, MİT'çi Tarık Ümit'in kaybolması olaylarında adı hep öne çıktı. Çatlı'nın arkadaşı, Ağar'ın prensiydi. Çete kurmaktan mahkum oldu, yattı. Kayıp silah davasında hüküm giydi. Geçirdiği trafik kazasında hafızasını kaybettiği gerekçesiyle Sezer affıyla kurtuldu. Ergenekon'da gözaltına alınması sürpriz değildi. Şimdi şu sorular cevap bekliyor: Bu durumdaki biri, evinde neden cephane krokisi saklar? Yakalanması için neden 10'uncu dalga beklendi.

1956 Tokat doğumlu İbrahim Şahin, 1982'de buradan Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna tayin oldu. Aynı yıl kurulan Özel Harekat Dairesi'ne kabul edildi. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Harp Dairesi'nde Özel Harekat Kur- su'nu tamamladı. 1984 yılında Almanya'da 'GSG-9 Komando Kursu'na katıldı. 1987 yılında ABD 'de 'Anti-Terör Kursu'na katıldı. 1988 yılında Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne atandı.
1990 yılında da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Özel Harekat Şube Müdürü oldu. 1993 yılında Mehmet Ağar'ın Emniyet Genel Müdürlüğü döneminde vekaleten Özel Harekat Daire Başkanlığı'na getirildi. Susurluk skandalıyla Ömer Lütfi Topal'ın öldürülmesi olayına adı karıştı. Susurluk'taki trafik kazasında ölen firari hükümlü Abdullah Çatlı ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Hakkındaki adli soruşturma nedeniyle açığa alındı. Ömer Lütfi Topal'ın cinayetine karıştıkları öne sürülen Özel Tim polislerini koruduğu ve Tarık Ümit'in kaçırılmasına karıştığı gerekçesiyle soruşturuldu. Ocak 1997'de çıkan tutuklama kararından sonra firar etti. 11 Mart 1997'de teslim oldu ve yargılandı. 12 Eylül 1997'de hafıza kaybı nedeniyle tahliye edildi.

Akşam



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,355 µs