tuhaf tesadüfleri | " /> tuhaf tesadüfleri | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un tuhaf tesadüfleri

10 Ocak 2009 08:27 tsi
Ergenekon'un tuhaf tesadüfleri Ergenekon operasyonun son dalgasında evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile yine aynı operasyonda gözaltına alınan İbrahim Şahin’in arasındaki bağlantı ne?

Evinde bulunan krokilerle Ergenekon operasyonunun seyrini değiştiren Özel Harekat Dairesi eski başkanı İbrahim Şahin’in yargılandığı Susurluk Davası, 4 yıl sürdü ve 12 Şubat 2001’de karara bağlandı. İstanbul 6 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi, sanıklardan Özel Harekat Dairesi eski başkanı İbrahim Şahin ve MİT eski görevlisi Korkut Eken’i cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak suçundan 6’şar yıl hapisle cezalandırdı.

DGM’nin verdiği bu karara yapılan itirazı değerlendiren Yargıtay 8. Ceza Dairesi, hükmü, ‘eksik soruşturma’ gerekçesiyle bozdu. Karara dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu itiraz etti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu ise Sabih Kanadoğlu’nun itirazını oy çokluğuyla yerinde buldu.

Bu kararın ardından 8. Ceza Dairesi, verilen cezaların onanmasına oybirliğiyle karar verdi. Kanadoğlu itiraz mektubunda “Susurluk davası, Türkiye’nin temiz toplum özleminin simgesidir. Türk halkı umut ve sabırla yargı organından olayın aydınlatılmasını, varsa suçun tespitini ve suçluların bir an önce cezalandırılmasını beklemektedir” demişti.

SEZER AFFETMİŞTİ

Susurluk davasından 185 gün cezaevinde kalan Şahin, yol parası olmadığı gerekçesiyle duruşmalardan vareste tutuldu. 6 yıl ceza alan Şahin, hapis yatmaktan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in affıyla kurtuldu. Sezer, sorulara hafızasını kaybettiği için hatırlayamadığını söyleyerek yanıt veren Şahin’i sağlığı cezaevinde yatmaya elverişli olmadığı gerekçesiyle affetmişti.

NTV



Bu haber 1,380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,960 µs