sözde soykırım ile tehdit etti! sözde soykırım ile tehdit etti!

En Sıcak Konular

Türkiye'yi sözde soykırım ile tehdit etti! 9 Ocak 2009 17:24 tsi
Türkiye'yi sözde soykırım  ile tehdit etti! İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Majalli Whbee'den Türkiye'ye tehdit gibi açıklama: "Biz de Ermenilerle ilgili olanları soykırım mı kabul edelim?"

İsrail Dışişleri bakan yardımcısı ve Knesset milletvekili Majalli Whbee Dünya Bülteni'ne konuştu. BM Güvenlik Konseyi kararı, Türk inisiyatifi, Gazze'ye Türk gücü gönderilmesi gibi konuları ele alan Whbee, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Olmert'in en yakın adamlarından biri sayılan  Whbee, Türkiye'nin Güneydoğusu ile ilgili imalı konuşmalardan sonra, "Erdoğan Gazze'de soykırım var diyor, biz de Türkiye'de Ermenilerle ilgili olanları soykırım mı kabul etmeliyiz" ifadesini kullandı.

'İSRAİL OPERASYONLARA SON VERMEYECEK'

İsrail dışişleri bakan yardımcısı Majalli Whbee, Hamas ve diğer Filistinli örgütlerin füze saldırıları son bulana kadar İsrail operasyonunun sona ermeyeceğini söyledi. Whbee, Güvenlik Konseyi kararından sonra Gazze'den İsrail'e yirmiden fazla füze fırlatıldığını belirtti.

'SİVİL ÖLÜMLERDEN HAMAS SUÇLU'

Whbee, İsrail'in nokta vuruşu yapabilecek teknolojiye sahipken ve Gazze'de 30 yıllık bir yönetim tecrübesi olduğu halde (Gazze'yi çok iyi bildiği halde) neden sivil ölümlerinin bu kadar çok olduğu sorusuna cevap olarak şunları söyledi:

"Sivil ölümlerinin sebebi Hamas ev Filistinli gruplardır. Bu gruplar sivillerin arasına karışmakta ve sivil yerleşim yerlerinden füze fırlatmaktadırlar. Biz altında askeri yığınak olan evlere rastladık. Altında tünel olan evlere rastladık. İsrail'e bu evlerden füze atılıyor. Dolayısıyla sivil ölümüne sebep olanlar, sivilleri kendilerine kalkan olarak kullanan kimselerdir."

GAZZE'YE TÜRK GÜCÜ GÖNDERİLSİN Mİ?'

İsrail dışişleri bakan yardımcısı, Gazze'ye Türk yahut uluslar arası bir güç gönderilmesini öngören barış inisiyatiflerini nasıl değerlendirdikleri sorusuna cevap olarak şunları kaydetti:

"Şu anda bölgedeki sorun Gazze'ye güç göndermek meselesi değildir. Esas sorun şudur: Acaba İsrail ile komşu ülkeler arasında füze saldırılarını ve silah kaçakçılığını engelleme noktasında bir anlaşma olacak mı, bu önemlidir. Bunlar olmadan Gazze'ye güç göndermenin bir anlamı bulunmamaktadır."

LÜBNAN'DAN FÜZE SALDIRILARI VE İSRAİL

Majalli Whbee, İsrail'in Lübnan'dan füzeler konusunda neden Hizbullah'ı değil Filistinlileri suçladığı konusunda da şunları söyledi:

"Biz bu noktada Lübnan hükümetinin açıklamasını dikkate aldık. Hükümet, kendilerinin ve Hizbullah'ın bu saldırı ile ilgileri olmadığını açıkladı. Zaten bizim için hangi tarafın saldırdığı önemli değildi. Biz füze atılan yere gerekli karşılığı verdik."

'ERDOĞAN'IN KONUŞMALARI AKIL DIŞI'

İsrailli yetkili Türkiye'nin ve Başbakan Erdoğan'ın tepkilerini de şöyle değerlendirdi:
"Erdoğan'ın açıklamaları duygusal açıklamalardır ve gerçeği yansıtmamaktır. Eğer tarafsız konuşsaydı Hamas'a da değinirdi. Gerçekli ve mantıklı konuşmuş olsa füze saldırılarının durdurulması çağrısında da bulunurdu.

TÜRKİYE İLİŞKİLERİN GELECEĞİ İÇİN AÇIKLAMA YAPMALI

"Biz, İsrail olarak Erdoğan'ın açıklamalarının ilişkileri bozmamasını ümit ediyoruz. Bizim bu noktada tavrımız açıktır. Ama eğer Türkiye insaflı davranmazsa bunun sonuçları olacaktır. Türkiye'nin bir açıklama yapması lazım. Uzun yıllar devam eden dostane ilişkiler devam edecek mi, bunu bilmemiz lazım?"

'ERDOĞAN'IN KONUŞMALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

"Ayrıca Erdoğan'ın ateşkesin bozulması konusunda açıklamaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Ateşkes sürecinde de Gazze'den İsrail'e füze saldırıları devam etmiştir. Yarın öbür gün Türkiye'nin Güneydoğusu'ndaki köylerde güvenlik sorunu olunca göreceğiz! PKK konusundaki Erdoğan'ın tavrını göreceğiz!"

İSRAİLLİ YETKİLİDEN ERMENİ TEHDİDİ

"Sonra Erdoğan Gazze'de 'soykırım' yaşandığını söylüyor. Biz de Türkiye'de Ermenilerle ilgili olanları, "soykırım" olarak mı kabul etmeliyiz!"

SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE ARABULUCUĞU DEVAM EDECEK Mİ?

"Suriye ile İsrail arasında barış görüşmeleri konusunda bir sene boyunca görüşmeler yürütüldü. Türkiye bu görüşmeler sırasında tarafsız davrandı. Ancak böyle bir ülkenin başkanının duygusal ve rasyonel olmayan açıklamaları kabul edilemez. Türkiye'nin arabuluculuğunun devam etmesi bu konudaki tavrına bağlı olacaktır. Türk arabuluculuğu ancak aradaki dostluğun sürdürülmesine bağlı olarak devam edebilir."

Dünya Bülteni



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,465 µs