Uğur Dündar'ın Ergenekon isyanı | " /> Uğur Dündar'ın Ergenekon isyanı | "/>

En Sıcak Konular

Uğur Dündar'ın Ergenekon isyanı

9 Ocak 2009 17:10 tsi
Uğur Dündar'ın Ergenekon isyanı Star Ana Haber Bülteni'nde Ergenekon soruşturması kapsamında yaşanan gelişmeleri canlı bağlantılarla aktaran Uğur Dündar, kendisi ile ilgili bir konuya da dikkati çekti.

Star Ana Haber Bülteni'nde Ergenekon soruşturması kapsamında yaşanan gelişmeleri canlı bağlantılarla aktaran Uğur Dündar, kendisi ile ilgili bir konuya da dikkati çekti.

Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu'nun telefonunun dinlenmesine değinen Dündar, kendisinin de bu konuda acı bir tecrübesinin olduğunu belirterek, şunları anlattı:

"İlk iddianamede (Ergenekon) Susurluk çetesi hükümlüsü Sami Hoştan'ın benimle yaptığı bir telefon görüşmesi de yer aldı, ekleri arasında... Bu örgüt özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın ve arkadaşı merhum Oğuz Yorulmaz'ın annesinin de itiraf ettiği gibi, beni öldürmesi istenen bir örgüttü. Yani benim yolsuzluklarını araştırdığım, geçmişte başbakanlık yapmış bir kişi ve eşinin talebi üzerine benim öldürülmem sözkonusu olmuş. Ancak bana özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın ifade ettiği gerçek şu; 'Abdullah Çatlı sizin öldürülmenize karşı çıktı' dedi.

Ben de bir gün bu öldürülme kararının nasıl alındığını ve niçin gerçekleşmediğini sormak ve itiraf ettirebilmek için bu insanlarla bir gazeteci olarak beni aradıklarında konuşmak istiyordum. Çünkü bunların bir gün itiraf edeceklerini biliyordum. İşte Sami Hoştan, yani beni öldürmesi istenen örgütün mensubu da beni aradığında konuştum. Ama benim konuşmam son derece sınırlı ve bir gazeteci, herhangi bir kişi arasındaki konuşmadan öteye gitmiyor. Ama iddianamenin eklerinde sanki ben Sami Hoştan'ın arkadaşıymışım gibi aynen yayınlandı ve bir takım çevreler bunu istismar ederek benim derin ilişkilerim varmış gibi anlatmaya kalktılar.

Beni öldürmesi istenen insanlarla benim ahbap olabileceğim iddiası ortaya atıldı. Yani hukuka saygı, yasalara uygunluk derken bunları kast ediyoruz.

Yarın Sabih Kanadoğlu ile kimlerin konuştuğu da yine aynı şekilde çarşaf çarşaf yayınlanabilir, bu soruşturmayla uzaktan yakından ve Ergenekon yapılanmasıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan insanların adları bazı çevrelere malzeme olarak sunulabilir. Bunun önüne geçilsin diye anlatıyorum bunu."

Televizyon Gazetesi



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs