gerçekleri görmek... | " /> gerçekleri görmek... | "/>

En Sıcak Konular

Gazze'deki gerçekleri görmek...

9 Ocak 2009 17:06 tsi
Gazze'deki gerçekleri görmek... Batılı yazar Whitney, Hamas yarın teslim olup tüm silahlarını İsrail’e verse bile en ufak bir fark olmayacağını çünkü problemin Hamas değil, Siyonizm olduğunu söyledi.

Mike Whitney'in kaleme aldığı " Gerçeği aldatmacadan ayırt etme" başlıklı yazısında, İsrail'in Gazze'deki işgalinin ardındaki gerçekleri ifşa ediyor.

İsrail'i gerçekten endişelendiren konuları gözler önüne seren Whitney, savaşın berabere bitmesi durumunda Hamas'ın hem diplomatik tanımda kazanacağını hem de meşruluk kazanacağını belirtiyor.

Whitney, işgalin haritasının aylar öncesinden çıkarıldığını, medyadaki dostlarına dağıtılan mermi noktalarına kadar belirlendiğini öne sürerken, CNN'nin mevcut seçkin Siyonist çevresinden bir grubu dikkatlice yazılan gelişmelerin analizinde işgali haklı çıkarmak üzere yayına çıkardığına dikkat çekiyor.

Amerikan medyasının yansıttığı gibi Hamas'ın aslında İsrail için tehdit olmadığını belirten Whitney, "Gazze’nin İsrail’e sunduğu tek tehdit halkının işgali sonlandırmak için sarsılmayan kararlılığıdı" diyor.

Whitney, şu ana kadar herşeyin İsrail'in aleyhine işlediğini ve bu noktada Hamas'a da bir uyarıda bulunarak, "İsrail Tel Aviv ya da Kudüs’te intihar bombacılarını eylem yapmaya kışkırtabilirse, belki o zaman tavırlar İsrail’in lehine geçebilir." diyor.

Hamas yarın teslim olup tüm silahlarını İsrail’e verse bile en ufak bir fark olmayacaktır diyen yazar, sebebini de "siyonizm"de aramak gerektiğine dikkat çekiyor.

TimeTürk



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs