En Sıcak Konular

Şenel'in gözaltı süresi uzatıldı

9 Ocak 2009 16:15 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in gözaltı süresi 1 gün uzatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen avukat Abdullah Kaya basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Müvekkili emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in ifadesinin alınmasına henüz başlanmadığını belirten Kaya,

"Biz başlamasını bekliyorduk. Polisin kendi soruşturması devam ediyor. Dün gece müvekkilimle ilgili bir delil tespit çalışması yapılmış. Biz basına çok teşekkür etmek istiyoruz. Emniyet mensupları nezarethanede gerekli ilgi ve özeni gösteriyorlar. Özelikle kaloriferi daha çok açmışlar. Battaniyede veriyorlar. Müvekkilim kendilerine çok iyi davranıldığını söylüyor. Ama tabi nezarethane koşulları yaşları gereği bu insanlar için belirli olumsuzluklar yaratabiliyor. Fakat polis arkadaşların davranmışları çok iyi. Özellikle müvekkilim bunu söylüyor. Önemli olan burada şüpheli haklarının korunması" diye konuştu.

Avukat Abdullah Kaya, müvekkilinin neyle suçlandığını soran gazetecilere ise "Neyle suçlandığını öğrenemezsiniz diyorlar. Polis arkadaşlarımız dışında kimse bizimle muhatap olmuyor. Ama bize bilgi vermiyorlar. Açıkçası ben avukat olarak şuan neyle suçlandığını bilmiyorum" diye yanıt verdi.

"İfade süreci ne zaman başlayacak" sorusuna ise Kaya, "Müvekkilimin gözetim süresi bir gün daha uzatıldı" şeklinde yanıt verdi.

Kaya, "Polis nezarethane dışında başka bir yerde kalabileceklerini teklif etmiş ama onlar kabul etmemiş. Benim müvekkilimin evinde ele geçirilen herhangi bir şey yok. Delili tespitine ben de çağrılmadığım için ne olduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,237 µs