'Beyaz Türkler'i vurdu | " /> 'Beyaz Türkler'i vurdu | "/>

En Sıcak Konular

Son dalga 'Beyaz Türkler'i vurdu

9 Ocak 2009 15:50 tsi
Son dalga 'Beyaz Türkler'i vurdu Yusuf Gezgin, son Ergenekon operasyonuna tepki gösterenlerdeki paniğin asıl sebebini yazdı.

Daha önceki Ergenekon dalgalarında bir kısım “beyaz beyinler” var ise de, alınanlar genelde tetikçi, ayak takımı kara Türklerdi. Ama son operasyon Ergenekon’da epeyce mesafe alındığını ve derinlere inildiğini gösteriyor; zira bu operasyonda garnitürler ve tetikçiler hariç alınanların pek çoğu Beyaz Türklerdendir.

Bundan dolayı “Beyaz Kripto Cephe” ve onun medyası, avukatları, taraftarları şoke oldular; şiddetle elemanlarını savunmaya geçtiler. Yargıya müdahale ve baskı olarak anlaşılacak açıklamalar yayınlar yapmaya başladılar. Dün kendi taraftarlarının yaptığı pek çok hukuksuzluğu adaletsizliği kutsayanlar, alkışlayanlar, hukuk kendilerine dokununca feveran etmeye, hukuka saygısız davranmaya, yargı bağımsızlığına müdahale etmeye başladılar. Devletin derinliklerine egemen olan bu beyaz vatandaşlar Ergenekon davasının tavsatılıp, az hasarla kapatılacağı konusunda umutluydular. Ama son operasyonun daha derinlere inmesi ve ayakçılardan çok organizatör beyazlara dokunması bunları çileden çıkarttı. Şu anda bunun şaşkınlığını yaşıyorlar. Bu kadar kallavi elamanların alınabileceğine ihtimal vermedikleri için, tutarlı gerekçelere dayalı konuşmak yerine, Ergenekon davasını sulandırmaya yönelik konuşmaya, yazmaya başladılar. Ama Gölbaşında çıkan cephanelik bunların ümitlerini tamamen kursaklarında bırakacak bir gelişme.

Peki, son dalgada bu kadar çok Beyaz Türk’ün olması Beyaz Türklere bir tavrın, husumetin sonucumu?

Zannetmiyorum. Son operasyonda bu kadar çok “Beyaz Türk”ün olması, derinlere indikçe meselenin beyazlara uzanmasından dolayı! Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz üzere, Türkiye’deki Derin Yapının ayakları, tetikçileri kara Türklerden ise de, beyni Beyaz Türklerden ve kripto ecnebilerden oluşmaktadır. Dolayısıyla yüzeyde kara olan, ulusalcı, millici söylemleri kullanan derin organizasyonlarda, derinlere indikçe renk beyazlaşmaktadır. Son operasyonlarda bu kadar kallavi ve beyaz Türkün tutuklanması savcıların doğru iz üzerinde olduklarını ve cesaretle yürüdüklerini göstermektedir. Beyaz kesimlerin paniklemesi de bunun delilidir.

Son dalga derin oluşumlarda beyaz Türklerin ne kadar etkin olduğunu ortaya koymaktadır.

Bazıları, içinde pek çok 28 Şubat aktörünün olmasından dolayı bu operasyonu “28 Şubatın rövanşı” olarak gösterme ve yargılama sürecini töhmet altına sokma eğilimindeler. Bence bu “derin” “beyaz” cenahlar, Ergenekon operasyonunu 28 Şubat sürecinin değil; 100–150 yıldır uyguladıkları projenin rövanşı olarak görüyorlar. Asıl kaygıları bu projelerinin deşifre olması ve çevirdikleri numaralara milletin uyanmasıdır.

Ama bunu ifade etmekten kaçınıyorlar…

Yusuf Gezgin / Aktif haber



Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,760 µs