Tepkiciler, nasıl bir ülke arzu ediyorsunuz? | " /> Tepkiciler, nasıl bir ülke arzu ediyorsunuz? | "/>

En Sıcak Konular

Tepkiciler, nasıl bir ülke arzu ediyorsunuz?

9 Ocak 2009 14:33 tsi
Tepkiciler, nasıl bir ülke arzu ediyorsunuz? Ali Karahasanoğlu,son Ergenekon operasyonuna karşı çıkanlara can alıcı soruyu sordu.

Ali Karahasanoğlu / Vakit

Bir yandan barolardan, bir yandan YARSAV’dan, bir yandan ne ilgileri varsa tabib odalarından, bir yandan bazı derneklerden, bir yandan da diğer sözde sivil toplum kuruluşlarından tepkiler var!

CHP’yi de atlamayalım tabii..

Genel başkan yardımcılarının açıklamaları yetmemiş, DenizBaykal da bizzat açıklama yapıyor, tepki veriyor!

Neye tepki veriyorlar?

Ergenekon gözaltılarına..

Hayret.. Bin defa, milyon defa hayret..

Affedersiniz beyler, affedersiniz bayanlar, siz nasıl bir ülke arzuluyorsunuz?

Nasıl bir ülke arzuluyorsunuz ki, bu gözaltılara karşı çıkıyorsunuz?

Sizin arzunuz, insanlarımızın, sabah evden çıktıktan sonra, kendilerinden bir daha haber alınamadığı bir ülkede yaşaması mı?

Polis elbisesi giymiş, Jandarma kıyafetine bürünmüş derin görevlilerin, işadamlarını kaçırıp, ıssız otoyolların kenarına, kafalarına sıkılmış bir kurşunla bıraktıkları cesetleri görmekten büyük memnuniyet mi duyuyorsunuz siz?

Siz, İstanbul Baro Başkanı’na, Aydın Baro Başkanı’na soruyorum? Nasıl bir ülke arzuluyorsunuz siz?

Jandarma Komutanı’nın bir helikopter kazasında ölümünü, 15 senedir aydınlatamamış bir ülke mi? Sizin arzunuz; 70 milyonluk bir devletin, toplasanız toplasanız 5 bin kişilik bir terörist grubu ile başedemediği bir tablo mu?

Bunun daha vahimi var, sizin arzunuz; devlet görevlisi olarak bilinen insanların, devletin binlerce silahını teröristlere verdiği ileri sürüldüğü halde, bu iddiaların araştırılamadığı bir ülkede mi yaşamak?

CHP GenelBaşkanı’na soruyorum.. Özellikle CHP’li TBMMBaşkanvekili GüldalMumcu’ya soruyorum: “Siz nasıl bir ülke istiyorsunuz?

Tüm kamuoyunun tanıdığı bir gazetecinin, arabasını çalıştırdığında patlayan bomba ile öldürülüp, arkasından da olayı soruşturan resmi görevlilerin ‘Yapamam.. Ben bu konuyu derinlemesine araştıramam.Araştırırsam, duvardan bir tuğla çekmiş olurum. Tuğlayı çekersem, duvar yıkılır’ dediği bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz?”

YARSAV Başkanı’na soruyorum.. “Siz nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsunuz?

Bir yüksek mahkemenin kapısındaki güvenlik kameralarının, gizemli şekilde bozulup, arkasından bir tetikçinin elini kolunu sallayarak girdiği yüksek mahkemede, üçüncü kata kadar çıkıp, bir hakimi öldürdüğü, öldürebildiği, sonra da adeta tüm yargı ile alay edercesine cinayetin sorumluluğunu belli bir düşüncedeki insanların sırtına yıkabildiği bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz?”

Son gözaltılara tepki veren gazetecilere soruyorum.. “Siz nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsunuz? Bir gazetedeki karikatür sebebi ile, meyhanede toplanan serserilerin eline üçer beşer bin dolar verilip, ‘Haydi bomba atmaya gidiyoruz’ denildiği ve böylece gazetecilere bile provokasyonlar düzenlendiği bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz?”

Gözaltılara karşı çıkan öğretim üyelerine soruyorum.. “Siz nasıl bir ülkede yaşamayı arzuluyorsunuz? Bir gün akşam, arabasını evinin önüne park ederken, kimliği meçhul bir el tarafından kafasına sıkılan kurşun ile ölen öğretim üyelerinin olduğu bir ülke mi arzu ediyorsunuz?

Daha vahimi, olayı soruşturanların içinde, aslında failleri bilenlerin olduğu, ama cinayetin üstünün örtüldüğü bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz?”

Herkese soruyorum.. “Siz nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsunuz? Çok satan gazetelerin köşelerinde, ‘Derin devlet olmalı’ diye ahkam kesenlerin bulunduğu, bunların yazdıkları bu yazılar karşılığında, patronlarının ticari işlerini ranta çevirdikleri bir ülkede mi yaşamak istiyorsunuz?”

Ne istiyorsunuz ey vatandaş?

“Ümraniye’de saklanan el bombaları ile ne zaman, nerede kimin eli ile patlatılacağı bilinmez operasyonlarda can vermek mi istiyorsunuz?”
Ne istiyorsunuz, ey millet?

“Eskişehir’de ajandada çıkan gizli planın hayata geçmesini mi istiyorsunuz? ‘Ah keşke Fikret Emek binbaşı gözaltına alınmasaydı da, Genelkurmay ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı arasındaki köprüyü havaya uçurma hain planı gerçekleştirilip,Türkiye karıştırılsaydı, bunu mu istiyorsunuz?”

Evet, Ergenekon gözaltılarına, Ergenekon soruşturmasına karşı çıkan herkese soruyorum: “Hukuk devleti yerine, derin devlet mi istiyorsunuz? Görmüyor musunuz, bombaları.. Görmüyor musunuz silahları?.

Görmüyor musunuz, hain planları, gizli krokileri?”



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,406 µs