dalganın sarsıntısı kolay dinmez! | " /> dalganın sarsıntısı kolay dinmez! | "/>

En Sıcak Konular

Bu dalganın sarsıntısı kolay dinmez!

9 Ocak 2009 12:59 tsi
Bu dalganın sarsıntısı kolay dinmez! Kaç dalga olacağı kestirilemeyen Ergenekon Operasyonu'nun önceki gün başlayan 10. dalgası Ankara'yı birbirine kattı.

Yusuf Adem Arslan / Bugün

6’dan 10’a derin dalga
 
Kaç dalga olacağı kestirilemeyen Ergenekon Operasyonu'nun önceki gün başlayan 10. dalgası Ankara'yı birbirine kattı.

İki gündür, 'son dakika'lardan kafamızı kaldıramıyoruz. Gelişmeler sıcak olunca da spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor. Askerden muhtıra geleceği dedikodusu bile yayıldı dün.

Toplantıları, buluşmaları takip etmeye nefesler yetmedi. 40 kişi gözlem altında ve her birisi için ayrı ayrı başlıklar açmak mümkün.

Görüldüğü kadarıyla 1 Temmuz'da başlayan 6. dalganın artçı ve büyük dalgası şimdi geldi. Halen kaçak olan Levent Paşa'nın sağ kolu Kurmay Albay Mustafa Koç da gözlem altında. Koç önemli bir isim. 'Ergenekon'un kurmay' kadrosunda olduğu iddia ediliyor.

9 muvazzaf halen gözaltında. Nasıl oluyorsa her evden kasalar dolusu cephaneler çıkıyor. Bu kadar patlayıcının kolaylıkla kayıt dışına çıkarılıyor olması ciddi bir soru işareti. Cephaneliklerin sansasyonel eylemlerde kullanılacağı resmi makamlarca teyit edildi.

Son dalganın gerekçelerini önümüzdeki günlerde daha da net görebileceğiz. Savcıların ellerinde somut veriler var ki sembol isimler gözlem altına alındı. Sızan bilgilere göre şok bilgi ve belgeler var.

Ama bu süreçte CHP ve birtakım meslek örgütlerinin açıklamalarını not etmek gerekli. Baykal son gözaltıları siyasi hesaplaşma olarak tanımlıyor ve üstü kapalı da olsa savcıları tehdit ediyor.

Baykal, iktidarı yargıya müdahil olmakla suçluyor ama kurmay heyetiyle yaptığı açıklamalarla müdahalenin çok ötesine geçti. Baykal 'tepki verin' dedi. Anlaşılamayan CHP'deki bu agresifliğin kaynağı. İlk gün sakin olan asker dün en üst seviyede alarmdaydı.

Bu durum da spekülasyonlara yol açtı. Org Başbuğ hem başbakan hem Cumhurbaşkanı ile konuşarak 'tepkilerini' dile getirdi. Yargı çevresinde resmi bir açıklama yok ama kulislere yansıyan ' üst seviyede rahatsızlık yaşandığı' yönünde. 10. dalganın sarsıntısı kolay dinmeyecek gibi.

Güney’in aidiyeti

Tuncay Güney, Ergenekon Davası'nın kilit isimlerinden birisi. Kimliği ve ne yapmak istediği bugüne kadar hep tartışıldı. Herkes bir yere oturtmaya çalıştı. Önceki gün yayınladığımız belge aidiyet spekülasyonunu bitirecek cinsten. 10. dalganın gürültüsünde kayboldu ama not düşmek açısından hatırlatmakta fayda var. 20 Kasım'da piyasaya sürülen bir belgeye göre Tuncay Güney MİT ajanıydı ve İran Masası'nda çalışıyordu.

Resmi gözüken bu bilgi önemliydi çünkü operasyonun belkemiği sayılan kişinin aidiyeti, söylediği her şeyin algılanışını etkileyecekti. MİT en yüksek perdeden yalanladı ama herkesin kafasında Tuncay Güney'in MİT ajanı olduğu kanısı yer aldı. Önceki gün ortaya çıkarttığımız belgeye göre gerçek tam tersi. Güney, MİT ajanı değil Veli Küçük emrinde çalışan JİTEM elemanıydı.

Yani Güney'in kimliği üzerinden spekülasyon yapılıyordu. Yeni durumla, operasyonun başından bu yana tüm kurumlar arasında olan mutabakat sarsıldı.

Son belge daha MİT'in bu yapılanmanın dışında olduğunu ortaya koydu. MİT kendini oluşumun dışında tutmuş ve gelişmeleri an be an izlemişti. Güney'in kimliğini ve gelişmeleri son belge ışığında tekrar değerlendirmekte fayda var.



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs