En Sıcak Konular

Adalet Bakanı Şahin noktayı koydu !

9 Ocak 2009 11:18 tsi
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde konuşan Adalet Bakanı Şahin'den çarpıcı açıklamalar..

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Hakim ve savcılarımızın yapmış oldukları yargısal faaliyetlerden dolayı 'Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar' diye göstermek, bana göre yargı kurumuna yapılabilecek en büyük saygısızlıktır'' dedi.

Bakan Şahin Turgutlu Adliye Sarayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, böyle görkemli adalet sarayları yapmakla işin bitmediğini, açılışın şimdi başladığını ifade ederek, önemli olanının vatandaş memnuniyetini en üste çıkaracak yargı hizmetini ortaya koyabilmek olduğunu söyledi.

Yargı organlarının bu kadar yük altında, gerçekten geceli gündüzlü çalışarak millete layık olmanın gayret ve çabası içinde olduklarını belirten Şahin, şöyle devam etti:

''Onlar kendilerine verilen görevlerini yasa sınırları içerisinde vicdanlarına göre en iyi şekilde yapmanın çabası içerisindeler. Onların, yapmış oldukları yargısal faaliyetlerden dolayı 'Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar' diye göstermek, bana göre yargı kurumuna yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Hakimlerimiz ve savcılarımız sadece görevlerini yaparlar. Bir yargısal faaliyetle ilgili olarak çok farklı yorumlar içerisinde bulunmak ve onların 'Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar' gibi bir faaliyet içerisinde olduğu izlenimini uyardıracak demeçler vermek kimsenin hakkı değildir, haddi de değildir. Lütfen hakimlerimizi savcılarımızı ve yargı mensuplarını, hangi kademede görev yaparlarsa yapsınlar, rahat bırakalım. Onlar her türlü baskıdan uzak görevlerini en iyi şekilde yapmanın gayreti ve çabası içerisinde olsunlar.''

Konuşmasında kelimeleri seçmeye özen göstererek, bunları açıklamak zorunda kaldığını ifade eden Bakan Şahin, bunun için de ayrıca üzüntülü olduğunu kaydetti.

Herkesin yargıya gölge düşürmemeye özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Şahin, ''Onların yargılama faaliyetlerine müdahale etmek kimsenin haddi değildir, hakkı da değildir. Çünkü yargı bağımsızdır. Yargı bağımsızlığına en fazla dikkat edilmesi gereken, toz kondurmamamız gereken bir süreçten geçtiğimizi bilerek bunları söylüyorum'' diye konuştu.

Şahin, Adalet Bakanlığı olarak yargı organlarına yapılan hizmetlerin şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da bir özveriyle devam edeceğini söyledi.

HaberTürk



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,238 µs