En Sıcak Konular

Savaşta ikinci cephe!

9 Ocak 2009 10:28 tsi
Savaşta ikinci cephe! Korkulan oldu ve bölge yeni bir savaşın eşiğine geldi. Gazze'yi vuran İsrail'e, kuzey sınır komşusu Lübnan'dan 3 roket atıldı. Hizbullah 'Biz değiliz' dedi. Filistinli örgütler hedefte.

Dünya İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara bir çözüm bulmak için uğraşırken savaş bu kez kuzeye sıçradı. Dün Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyindeki Nahariye kentine en az 3 roket atıldı. Roketlerin birinin yaşlı İsrailli bir ailenin yemek yediği sırada yan odaya düştüğü belirtilirken iki kişi yaralandı. İsrail ordusu ise hemen bu saldırıya topçu ateşiyle karşılık verdi. Sınıra yakın bölgede yaşayanların da evlerinden çıkmamaları yönünde emir yayımladı.

BAŞBAKAN: ARAŞTIRIYORUZ
Saldırının ardından bütün gözler 2,5 yıl önce İsrail'le kanlı bir savaşa imza atan Hizbullah'a çevrildi. Ancak Hizbullah yaptığı açıklamada, roketleri kendilerinin atmadığını Lübnan kabinesine iletti. BM'nin İsrail ile Hizbullah arasındaki ateşkesini düzenleyen 1701 sayılı kararını ihlal etmediğini açıkladı. Başbakan Fuad Sinyora'nın ofisinden yapılan açıklamada da Hizbullah'la görüşüldüğü ve olayın derinlemesine incelendiği açıklandı. Bu arada saldırıdan Lübnan'da yaşayan Filistinli örgütlerin sorumlu olabileceği öne sürüldü. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık lideri Ahmed Cibril, geçen hafta İsrail'e karşı yeni bir cephe açma tehdidindebulunmuştu.

İSRAİLLİLER MISIR'DA
Lübnan'da görev yapan BM barış gücünün komutanı Tümgeneral Claudio Graziano, iki ülkeye itidal çağrısında bulundu. Bölgedeki gerginlik her geçen gün artarken ateşkes yönündeki görüşmeler de sürüyor. İsrailli iki yetkili, Mısır'ın önerdiği ateşkes planını görüşmek üzere başkent Kahire'ye gitti. Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad ve Başbakanlık danışmanı Şalom Turjeman'ın özel bir uçakla ülkeye gittiği belirtildi. Görüşmeler İsrail, Filistin yönetimi ve Hamas temsilcileriyle ayrı ayrı yapılıyor.

 

sabah



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs