Kamhi suikasti izi! | " /> Kamhi suikasti izi! | "/>

En Sıcak Konular

Lav silahlarında Kamhi suikasti izi!

9 Ocak 2009 11:30 tsi
Lav silahlarında Kamhi suikasti izi! Ergenekon'da eski Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokinin belirlendiği alandaki yapılan kazıda çok sayıda silah mermi ve bomba çıktı. İşte çıkan silahlar:

13:07 LAV SİLAHLARINDA KAMHİ SUİKASTİ İZİ 

Ankara'daki kazıda ele geçirilen lav silahlarında, Kamhi suikasti şüphesi... Lav
silahlarının, 1993 yılındaki işadamı Jak Kamhi'ye yönelik suikast girişiminde
kullanılan lav silahı ile aynı seri numarasını taşıyıp taşımadığı araştırılıyor.

HaberTürk

09:05: YANAN OTOMOBİL PANİĞE NEDEN OLDU
Gölbaşı'nda Ergenekon davası kapsamında yapılan kazı çalışmalarının olduğu yerde bir ticari takside çıkan yangın paniğe neden oldu. Arazinin yakınında çıkan yangın vatandaşların yardımıyla söndürüldü. Motor kısmında çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede büyüdü. Kazı çalışmasının olduğu yerde bulunan jandarma ve çevrede bulunan vatandaşlar hemen yangının olduğu yere akın etti. Kendini güçlükle dışarı atan sürücünün otomobili vatandaşların yardımıyla söndürüldü. İhbar üzerine kazı çalışmasının olduğu yere gelen itfaiye ekipleri, soğutma çalışması yaptı.

09:05: KAZI SABAH SAATLERİNDE YENİDEN BAŞLADI
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı. Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına, bugün saat 09.05'de tekrar başlandı.Öte yandan arama yapılan bölgede güvenlik şeridi bir önceki güne göre yaklaşık 50 metre daha genişletildi. Bu arada bir kadın polis memuru da güvenlik şeridi dışında bekleyen basın mensuplarına poğaça ve simit dağıttı. Kazı çalışmalarını polislerin yanı sıra askerler de takip ediyor.

09:35: KAZI YAKINLARINDA İKİNCİ YANGIN
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Ergenekon kazısının yapıldığı alanın yakınlarında yarım saat arayla ikinci araç yangını meydana geldi. Seyir halinde alev alan transit minibüs tamamen yandı. Alınan bilgiye göre, pazarcılık yaptığı öğrenilen Mehmet Şerif Gürbüz idaresindeki 06 AF 9171 plakalı transit minibüsün elektrik aksamında yangın çıktı. Alevler kısa süre içerisinde minibüsü sardı. Kendini dışarıya güçlükle atan sürücü Gürbüz, yangına müdahale etmek istedi. Çevreden koşan ve yol üzerinden geçen araçlarından inen vatandaşlar da yangın tüpleriyle minibüsün söndürülmesi için mücadele etti. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile yangın söndürülmesine rağmen minibüs kullanılamaz hale geldi.

09:35: ÇOK SAYIDA SİLAH VE BOMBA BULUNDU
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokinin belirlendiği alandaki yapılan kazı çalışmalarında bulunan alışveriş poşeti içinden çok sayıda silah mermi ve bomba çıktığı belirtiliyor. Gece geç saatlerde ara verilen ve sabah erken saatlerde tekrar başlayan aramalarda, 2 poşet bulundu. Metal dedektörleri ve patlayıcı madde dedektör köpekleri desteğinde çok sayıda polisin katılımıyla yapılan aramalarda çıkarılan poşetler içerisinde mühimmat bulunduğu bildirildi. Öte yandan, poşetler içeresinde bomba yapımında kullanılan malzemeler ile silahlar ve bu silahlara ait mermiler bulunduğu da iddia edildi.

10:00: LAV SİLAHI BULUNDUĞU BELİRTİLİYOR
Yapılan kazı çalışmalarında iki adet lav silahı bulunduğu belirtildi. Kazı çalışmaları çok sayıda polisin katılımı ile sürüyor. Güvenlik güçleri, arazide dedektör tespitiyle yaptığı kazıda bulduğu parçalara ayrılmış lav silahlarını poşetler içinde araçlara taşıdı. Lav silahlarının zırhlı araçlara karşı kullanıldığı biliniyor.

10:05: OLAY YERİNE YENİ EKİPLERİ GELİYOR
Yapılan kazı çalışmalarında silah mühimmat ve bomba bulunmasının ardından kazı bölgesine yeni ekipler gelmeye başladı. Bombaların bulunduğuna dair bilgiler geliyor. İki lav silahının bulunduğu belirtiliyor.

10:30: GÜVENLİK ŞERİDİ GENİŞLETİLDİ
Kazı çalışmaları halen dedektörler ve köpekler yardımıyla sürdürülüyor. Bölge güvenlik şeridi altına alınmış durumda. Dün akşamki güvenlik şeridi ise daha da genişletildi. Terörle Mücadele ekipleri çalışmalarını devam ettiriyor.

10:45: GÜVENLİK NEDENİYLE ALAN BOŞALTILDI
Bölgede bulunan iki yağlı poşet bulundu. Bunların için silah olduğu söyleniyor. Emniyet yetkilileri krokinin hangi tarihte yapıldığı bilinmedi için buradaki bir taştan yola çıkılarak aranıyor. Buradan içeriye doğru aramalar sürüyor. Kepçeler iş makinaları aramalarını sürdürüyor. İş makinaları ile yapılan aramada patlama riskine karşı tüm ekipler dışarı çıkarıldı. Arama bölgesinde güvenlik nedeniyle boşaltılıyor. Kepçenin çalışmaları ile alan yeniden inceleniyor. İlk bulgular etrafında silah ve patlayıcı maddelere ulaşıldı. Kazma çalışmaları yolun hemen kenarına kadar geldi. Olay yeri inceleme ekipleri bir kaç alanı kazıyor. Krokide işaretlenmiş birden çok alan vardı. O nedenle birkaç yer kazılıyor.

10:50: BULUNAN LAV SİLAHI SAYISI 3 OLDU
Kazı bölgesinden yeni silahların bulunduğu haberleri gelmeye devam ediyor. Daha önce bulunan 2 adet lav silahına bir yenisi daha eklendi. Son bilgilere göre bulunan lav silahı sayısı 3 oldu.

10:55: KAZI ALANI ÖZEL HAREKAT ALANINA KOMŞU
Kazı yapılan alan Ankara Özel Harekt'ın kullandığı eğitim gördüğü ve tatbikat yaptığı alana yakın bir arazi olduğu belirtiliyor.

10:55: 30'A YAKIN BOMBA ÇEŞİDİ BULUNDU
Gölbaşı'nda 30'a yakın bomba çeşidi bulunduğu belirtiliyor. Bubi tuzağına karşı alandaki çalışmalar titizlikle yapılıyor. Çalışmalarla birlikte 3 lav silahı, TNT ve el bombalarının da aralarında bulunduğu 30'a yakın silah bulundu.

11:24: BOMBALARIN SERİ NUMARASI SİLİNMİŞ
Gölbaşı'nda yapılan kazılarda bulunan uzi silahlara ait mermiler de bulundu. Silahların ve el bombalarının üzerindeki seri numaraları silinmiş. İşaret fişekleri bulundu.

Eski Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in İstanbul'daki evinde 8, Ankara'daki evinde ise 1 adet Glock marka tabanca bulundu.

Eski Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in İstanbul'daki evinde 8, Ankara'daki evinde ise 1 adet Glock marka tabanca bulundu.

Kazı alanı yakınlarında tuhaf yangınlar!
Gölbaşı'nda silah araması yapılan alanın yakınlarında yarım saat arayla ikinci araç yangını meydana geldi. Seyir halinde alev alan transit minibüs tamamen yandı.

Alınan bilgiye göre, pazarcılık yaptığı öğrenilen Mehmet Şerif Gürbüz idaresindeki 06 AF 9171 plakalı transit minibüsün elektrik aksamında yangın çıktı. Alevler kısa süre içerisinde minibüsü sardı. Kendini dışarıya güçlükle atan sürücü Gürbüz, yangına müdahale etmek istedi. Çevreden koşan ve yol üzerinden geçen araçlarından inen vatandaşlar da yangın tüpleriyle minibüsün söndürülmesi için mücadele etti. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile yangın söndürülmesine rağmen minibüs kullanılamaz hale geldi.

Sabah saatlerinde de arazinin yaklaşık 50 metre ilerisinde ticari taksi yanmıştı.

Saat 08.00 sıralarında Gölbaşı Konya Yolu üzerinde meydana geldi. Erol Salar yönetimindeki 06 T 7112 plakalı ticari taksi de seyir halindeyken, Ergenekon davasında gözaltına alınan eski Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evde çıkan krokisinin bulunduğu alanda yapılan kazı çalışmalarının hemen yanı başında alev alarak yanmıştı.


 

zaman - haber7

İlgili haberler;

İşte o krokilerden biri -Video

 



Bu haber 3,482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,214 µs