En Sıcak Konular

Galatasaray 10 yıl sonra ilk kez zarar etmedi

0 0 0000 00:00 tsi
Uzun zamandır bocu çevirmekte zorlanan G.Saray Kulübü, 10 yıl sonra ilk kez zarar etmedi, borç 150 milyon dolarda sabit kaldı. Şubat ayında yapılacak olağan mali kongrede de bu yıl borcun artmadığının belgeleneceği bildirildi.

Galatasaray'da yıllar sonra önemli bir ilk gerçekleşti. Sarı-Kırmızılı kulüp 1996 yılından beri her yıl bütçede açık vererek 150 milyon doları aşan borca battı. Yanlış transfer politikaları, azalan gelirler ve yeni gelir alternatifleri üretilememesi sonucunda sarı kırmızılı kulübün borcu her geçen yıl büyüdü.

Ve bu yıl ilk kez mali bütçede disiplin sağlandı ve 2007 Şubat ayında yapılacak olağan mali kongrede Galatasaray’ın bu yıl borcunun artmadığı belgelenecek.

Sarı kırmızılı kulüp yıllar sonra 2006 bütçesinde açık vermediği gibi gelir fazlasına erişirken az da olsa ana borcu azaltma fırsatı buldu. Bu sezon astronomik transfer harcamaları yapılmaması bu durumun en büyük destekcisi oldu. Bu sezon, sadece Carrusca’ya 1 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli ödenirken, Mehmet Topal için 1 milyon 100 bin dolar bonservis bedeli verildi. Okan, Tolga ve İnamato bonservis bedeli olmadan transfer edildi.

Transfer harcamaları son 10 yılda ilk kez böyle azalırken gelirde de önemli artışlar sağlandı. Üç yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde 7 milyon euroya yakın gelir elde edildi. Şampiyonlar Ligi için üç maçlık kombine bilet satışından 2 milyon euro kazanıldı. Geçen yıllarda hesapta olmayan biletix, televizyon ve sponsorluk gelirleriyle önemli rakamlar kazanıldı. Ve her sene 20 milyon dolara yakın açık veren Galatasaray’ın bütçesi bu sezon açık vermediği gibi gelir fazlası elde etti. Böylece Özhan Canaydın yönetimi Adnan Polat’ın da göreve gelmesi ile de çöküş dönemini de noktalamış oldu.


 
Kaynak: Hürriyet



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,375 µs