En Sıcak Konular

'Mutlaka bir yabancı parmağı var!'

9 Ocak 2009 09:35 tsi
'Mutlaka bir yabancı parmağı var!' TSK'nın aldığı pozisyon kimin işine gelmiyor? Düğmeye kim bastı?

Oray Eğin / Akşam

Hasan Abi, neden bunları yazmıyorsun?

Pek çok liberal kalem gibi Hasan Cemal'in de en büyük yanılgısı Türkiye'de darbeyi sadece askerlerin yapacağına inanması. Renkli devrimlerden, 'Bizim çocuklar yaptı' sözünden haberdar olmamaları imkansız bizim liberallerin. Bu yüzden de Ergenekon'la ilgili yorumlarında ısrarla askeri suçlamaları, kimilerinin asker düşmanlığı yapmaları bilgisizlikten olamaz. Sadece bir tercih.
Dün, Hasan Cemal son dalgadaki gözaltlarını değerlendirirken tanıdığı Tuncer Kılıç Paşa'yı da anlatmış.
Ancak bu arada o gözaltıyla Ergenekon operasyonunun asli amacı, yani Türkiye'yi yeniden tasarlama girişimi arasında bir bağlantı kurmamış olması da ilginç.
Hasan Abi, görmüyor musun!
'Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği döneminde tanışmıştım kendisiyle. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne, Amerika'ya sırtını dönüp Rusya'ya, Orta Asya'ya, Çin'e hatta İran'a kısacası Avrupa yerine Avrasya'ya açılmasını savunuyordu, eski Jandarma Komutanı Şener Eruygur Paşa'yla birlikte' diye anlatmışsın ya...
Türkiye'yi Amerika-İsrail eksenine sokmak isteyenlerin tasarladığı Ergenekon ideolojisinin Kılınç'ın sözleriyle nasıl çeliştiğini aslında bizzat açıklıyorsun...
Aslından meselenin gizli kodları da bu satırlarda gizli.
Ergenekon soruşturmasıyla ilgili parçaları birbirine bağlamak o kadar kolay ki aslında...
Ne demişti Süleyman Demirel: 'Bu Türkler'in kendi kendilerine yaptıkları bir iş olamaz. Mutlaka bir yabancı parmağı var.'
Türkiye'de psikolojik harbi örgütleyenlerin papağanı Türk liberallerinin kıblesi Amerika'daki neo-con'lar. Bize orijinal olarak sattıkları fikirler aslında birer tercüme. Amerika'daki neo-con'lar ne diyorsa bunu birebir aktarıyorlar.
Asli amaç Birinci Cumhuriyet'i ve kurucu ideolojiyi yıkmak!
Önlerinde ise tek bir engel var: Bütün kaleler düştü ve sadece Türk Ordusu kaldı. Asker, bu ülke tasarımı planına karşı dimdik duruyor. Ve Türk Silahlı Kuvvetleri kendi gündemi olan her kurum gibi, her kurumda olması gerektiği şekilde, dünyanın geleceği ve ülkesinin bağımsızlığı için fikir üretiyor.
Türk Aydını ve neo-con'lar Rusya'nın yeniden dünya sahnesinde güçlü konuma geldiğini öngörememişti. Ancak Putin'in Rusya'sı dirildi ve bir süper güç olarak karşımızda şimdi.
Türk Aydını göremedi ama geçen gün gözaltına alınan Tuncer Kılınç Paşa bunu gördü. Bugün Amerika'nın bile artık kabul etmek zorunda kaldığı Rusya'nın gücünü ilk kez o telaffuz etti.
Hasan Abi bir askerin konuşmasına, fikir beyan etmesine karşı. Ama bu öngörüyü de Hasan Abi değil, bir asker yaptı.
Bakın bu süreç nasıl işledi:
2000'lerin başında Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Rusya'yla anlaşma imzaladı. 2002 yılında Orgeneral Tuncer Kılınç yaptığı bir konuşmada Türkiye'nin yeni arayışlar içinde olmasını gerektiğini, bu arayışın Rusya, Amerika ve İran'ı da kapsamasının önemine dikkat çekti. 2004 yılında ise Putin, Anıtkabir ziyaretinde 'Atatürk'ün yolundan gidiyoruz' dedi.
Kısaca, Türk Silahlı Kuvvetleri yeni dünya düzenine, Amerika'nın tasarımına karşı analizini yaptı ve pozisyonunu belirledi.
Elbette bu pozisyon 'Laik ve Demokratik Cumhuriyet'i yıkıp 'Ilımlı İslam Cumhuriyeti' kurmak isteyenlerin arzusuna uygun değildi.
Taraf gazetesinin Türk askerini yıpratma planıyla Rusya'yla işbirliğini öneren Tuncer Kılınç Paşa'nın gözaltına alınması arasında hiç mi ilişki yok?
Hasan Abi, bunları bilmez misin?
Sistematik değil mi bunlar?



Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,695 µs