şok iddia! | " /> şok iddia! | "/>

En Sıcak Konular

Ersöz Paşa hakkında şok iddia!

9 Ocak 2009 09:05 tsi
Ersöz Paşa hakkında şok iddia! Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün arama kararının çıktığı gün Şırnak'ta bulunduğu iddia edildi.

Siirt eski milletvekillerinden Kemal Birlik, Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün arama kararının çıktığı gün Şırnak'ta bulunduğunu iddia etti.

Siz de Şırnak bir işadamısınız. Size de baskı geldi mi?

Ben öyle büyük bir işadamı değilim ama tanındığım için ben de benzer sıkıntılar yaşadım. JİTEM’de görevli itirafçılar, aynı günlerde benim Ankara’nın göbeği sayılan Çankaya’daki işyerimi de bastılar. Her tarafı arayıp sekreterime ve o sırada tesadüfen yazıhanede bulunan yeğenime kaba davranmışlar. Ben o sırada tesadüfen yazıhanede değildim. Sekreterim onlar gittikten sonra durumu bana telefonla bildirdi. Kemal Birlik’e söyle boşun akçamsın. Biz nasıl olsa onu buluruz’ diye not bırakmışlar. Sekiz ay evime işyerime gidemedim, değişik adreslerde saklandım. Kaçırılan diğer işadamları bırakıldıktan ortalık durulduktan sonra ortaya çıktım. Yeğenim o günden sonra bir daha semtime uğramadı. İki yıl önce de genç yaşta vefat etti.

Eski bir milletvekili olarak devletin tepe noktalarına ulaşma şansınız artı. Siz de mi şikayetçi olmadınız?

Geçmişte yaşadıklarımdan biliyorum, şikayetçi olsam bir sonuç elde edemeyeceğim gibi hayatımı riske ederdim. Ben o bölgede tanınmamanın tanınmaktan daha yaralı olduğuna inanıyorum. Silopi ve çevresinde kaybolan insanların hepsi tanımış belli başlı insanlardı. Tanınmayanların zaten kimse bilmiyor. Amcamın kaybolması esnasında en yetki şahıslarla görüştüm. Kimse beni ne dinledi ne de bir şey yaptı.

Kaçırılan işadamları size neler yaşadıklarını anlattılar mı?

15 gün boyunca kapatıldıklar yerde her türlü işkenceden geçirildiklerini anlattılar. Oradan sağ çıkmaktan ümitlerini kesmişler. Çok yüksek miktarlarda fidyeler ödedikten sonra bırakıldıklarını söylediler.

O dönem Şırnak’ta Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Ergenekon davasının gıyabi tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz adını duydunuz mu?

Demin bir sorunuza yanıt verirken ‘bölgede tanımak tanınmaktan avantajlıdır’ demiştim. Levent Ersöz, Şırnak’ta görevde olduğu sırada yörede tanımış insanların üzerinde çok duruyor onlarla özellikle uğraşıyordu. Örneğin bazı aşiret reislerinin Ersöz’den köşe bucak kaçtıklarını biliyorum. Bu kişiler arasında Batuvan Aşireti Reisi Osman Demir, Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ ve Uludere eski Belediye Başkanı Salih Tank’ı örnek gösterebilirim. İlk ikisinin aşireti büyük riskler üstlenerek silah almış devletin yanında yer almış köy korucusu görevi üstlenmiştir. Buna rağmen Ersöz, üçüne de çok çektirdi. Gizli bölmelerde silah saklandığını ileri sürerek Osman Demir’i içeri attıran ve beyin kanaması geçirip önce felç olmasına daha sonra da ölmesine sebep olan kişi de Levent Ersöz’dür.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ersöz hakkında ‘Ergenekon Terör Örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla tutuklanma kararı vermesini nasıl yorumluyorsunuz?

Levent Ersöz, Ergenekon operasyonunun yapıldığı ve gıyabına tutuklama kararı çıktığı gün Şırnak-Güçlükonak’taydı. Bir haftadan beri orada yapılmakta olan bir barajın güvenli sistemini kurmakla meşguldü. Yanında Rus olduklarını tahmin ettiği bazı işadamları, bayan tercüman ile Şırnak, Siirt ve Mardin’de görevli bazı muvazzaf subaylar vardı. Ersöz ve yanındakiler baraj ihalesini üstlenen firma adına misafir ediliyordu. Hakkında tutuklama kararı çıktığını duyunca ortadan kayboldu.

bugün



Bu haber 1,167 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs