firar etti | " /> firar etti | "/>

En Sıcak Konular

Yarbay Dönmez firar etti

9 Ocak 2009 08:13 tsi
Yarbay Dönmez firar etti 
Adapazarı'ndaki yazlığından cephanelik çıkan Yarbay Dönmez görev yaptığı birliğinden firar etti.

İlk gelen bilgilerde gözaltına alındığı söylenen Yarbay Dönmez, Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur ve Tuncer Kılınç gibi Askeri Savcı ve inzibatlar eşliğinde gözaltına alınacağını öğrenince yetkilileri önce telefonla arayıp, "Ben geliyorum" dedi.

Ancak Yarbay Dönmez sözünde durmadı ve teslim olmadı. Yarbay Dönmez'in yakalanması için tüm birimler alarma geçirildi. Kayıplara karışan Yarbay Dönmez'in Sapanca ilçesine bağlı Bahçe Sokak'taki yazlık evinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine kayıtlı 22 adet el bombası, bir kaleşnikof, değişik çap ve markalarda 5 tabanca, 8 bin 300 mermi, Ankara Sincan'daki evinde ise 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 3 tabanca ile gece görüş dürbünü ele geçirilmişti.

ERSÖZ’ÜN SAĞ KOLU

10. dalgada Kastamonu'da gözaltına alınalardan birinin Jandarma Bölge Komutanlığı'nda Kurmay Başkanı olarak görev yapan Kurmay Albay Mustafa Koç olduğu ortaya çıktı. Böylece soruşturma kapsamında ilk kez en üst rütbeli bir muvazzaf gözaltına alınmış oldu. Koç'un makamı ve evindeki laptop bilgisayarlar, CD, flash bellek ve dokümanlara el konuldu. Koç'un Rusya'ya kaçan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün "sağ kolu" olduğu öne sürüldü. Albay Koç'un Ersöz'ün İstihbarat Başkanı olduğu dönemde "kozmik" birimde görev yaptığı öğrenildi.

Gözden kaçan ‘özel’ Albay

Ankara'da gözaltına alınan Avukat Levent Göktaş'ın çarpıcı geçmişi dikkatleri üzerine çekti. İlk gün dikkatlerden kaçan Göktaş'ın Emekli Albay olduğu ve 4 yıl önce generallik beklerken emekliye sevk edildiği ortaya çıktı. Göktaş'ın Özel Kuvvetler'de en seçkin birlik olan MAK Alay Komutanlığı yaptığı ve Çuval hadisesinin yaşandığı dönemde de burada bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Göktaş'ın eşinin ise Yargıtay'da tetkik hakimi olarak görev yaptığı belirtildi.

bugün



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,295 µs