En Sıcak Konular

Ergenekon mahkemesinden Tuncay Güney kararı

8 Ocak 2009 21:27 tsi
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya verilen aranın ardından, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, alınan kararları açıkladı.

''Ergenekon'' davasına bakan Mahkeme Heyeti, Tuncay Güney'in CMK'nın 48. maddesi kapsamında ifadesinin tespiti bakımından gerekli işlemlerin başlatılmasına, bu konuda ilgili mercilerle yazışma yapılmasına, cevaba göre ifadenin hangi şartlarda alınacağının belirlenmesine hükmetti.

Fatih 2. Asliye Ceza Mahkemesinde Adil Serdar Saçan ile ilgili dava dosyası kapsamında savcılığın emanetinde bulunan VHS kasetlerin kurye aracılığıyla mahkemeye gönderildiğini belirten Mahkeme Heyeti, emanet eşyalar içerisinde bulunan kasetlerin 4'ünün Tuncay Güney'e, birinin ise Ümit Oğuztan'a ait olduğunu kaydetti.

Mahkeme Heyeti, söz konusu kasetlerin Tuncay Güney'e ait mülakatla karşılaştırılmasının yapılması amacıyla üye hakim Hüsnü Çalmuk'un naip hakim olarak tayinine ve bu işlem konusunda kendisine tam yetki verilmesine hükmetti.

Bu işlem tamamlandıktan sonra DVD ortamına aktarılacak mülakat kayıtlarının birer örneğinin, talepleri halinde mahkemenin yazı işlerinden 14 Ocak 2009 Çarşamba günü saat 14.00'ten itibaren alabileceklerini sanıklara ve avukatlara bildiren Mahkeme Heyeti, söz konusu kasetin mahkemede izlenmesi konusundaki talebin de reddine karar verdi.

Mahkeme Heyeti, mülakat çözümlerinin 2 adet DVD halinde CMK'nın 250. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı emanetinde olduğu belirtildiğinden, bu DVD'lerin incelenmek ve iade edilmek üzere istenmesini de karara bağladı.

Duruşma salonundaki baro odasında kullanılmak üzere, ücreti İstanbul Barosunca karşılanacak kablolu internet bağlantısının cezaevi yönetimince kurulmasının sağlanmasını kararlaştıran Mahkeme Heyeti, Muzaffer Tekin'in talebi doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, Tuncay Güney'in gözaltına alındığı 1 Mart 2001'den 1 Mart 2002'ye kadar hakkında herhangi bir teknik takip yapılıp yapılmadığının sorulmasına, yapılmış ise buna ait belgelerin gönderilmesi için yazı yazılmasına hükmetti.

Sanık Muhammet Yüce'nin, gazeteci-yazar Fehmi Koru'nun tanık olarak dinlenmesi yönündeki talebinin savunmalar alındıktan sonra değerlendirilmesini kararlaştıran Mahkeme Heyeti, Ergün Poyraz'ın reddi hakim talebi konusunda alınan karara yaptığı itirazın da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini karara bağladı.

Tuncay Güney'in bu aşamada CMK'nın 48. maddesi kapsamında ifadesinin tespiti bakımından gerekli işlemlerin başlatılmasına, bu konuda ilgili mercilerle yazışma yapılmasına, cevaba göre ifadenin hangi şartlarda alınacağının belirlenmesine karar veren Mahkeme Heyeti, sanık Kemal Kerinçsiz'in bu oturumda sarf ettiği sözler mahkemece savunma sınırları içerisinde değerlendirildiğinden suç duyurusunda bulunulması yönündeki talebin reddine, Cumhuriyet savcılarının bu konuda ilgili mercilere başvurabileceklerine hükmetti.

aa



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,804 µs