Ergenekon trafiği | " /> Ergenekon trafiği | "/>

En Sıcak Konular

Başdöndüren Ergenekon trafiği

8 Ocak 2009 19:49 tsi
Başdöndüren Ergenekon trafiği Ergenekon'da son dalga, beraberinde başkentte başdöndürücü bir trafiğin yaşanmasına neden oldu. Farkındayız; haberlerde ne zaman ne oldu, kim kiminle ne görüştü, ne dedi... sizin de başınızı döndürdü. İşte yoğun ve hareketli iki günün dakika dakika bilan

Ergenekon soruşturmasında dün peş peşe gelen gözaltılar Ankara'nın gündemini belirledi. Genelkurmay karargahında dün akşam gerçekleşen kuvvet komutanlarının bir araya gelmesinin ardından Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bugün sürpriz bir şekilde Başbakan Erdoğan'la görüştü. Genelkurmay Başkanı Başbuğ, daha sonra da Cumhurbaşkanı Gül'le haftalık görüşmesini gerçekleştirdi. TSK görüşmelerle ilgili "Genelkurmay Başkanı bugün öğleden sonra yapmış olduğu görüşmelerde; özellikle dün yaşanan gelişmelerle ilgili görüş ve değerlendirmelerini, sırasıyla Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sunmuşlardır." açıklamasını yaptı. 

Ankara’da baş döndüren trafikte saat saat şu gelişmeler yaşandı:

DÜN
 18.30 - Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan emekli orgeneral ve muvazzaf askerlerin akşam saatlerinde uçakla İstanbul’a götürüldüğü dakikalarda Genelkurmay karargahı sürpriz bir zirveye ev sahipliği yaptı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının toplantısı 6 saat sürdü ve herhangi bir açıklama yapılmadı.

BUGÜN
 10.00 - Genelkurmay başkanlığı’ndan sabah saatlerinde bir açıklama geldi ancak açıklamada sadece cuma günleri yapılan haftalık bilgilendirmenin bu hafta yapılmayacağı duyuruldu.
 12.30 - Başbakan Erdoğan İstanbul’dan Ankara’ya döndü. Esenboğa Havaalanı’nda Erdoğan’ı karşılayan isimler arasında her zamankinden farklı olarak Savunma Bakanı Vecdi Gönül de vardı. Gönül, havaalanından ayrılırken Başbakan Erdoğan’ın makam aracına bindi. Yol boyunca Savunma Bakanı ile konuşma fırsatı bulan Başbakan Erdoğan rutin görüşmeleri için resmi konuta geçti.
 13.30 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Emre Taner’le yarım saat görüştü.
 14.00 - Yargıtay Başkanlar Kurulu, Ergenekon soruşturması kapsamındaki operasyonları değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı.
 14.00 - Cumhurbaşkanı Gül, sürpriz bir şekilde İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüştü. Atalay’dan gelen talep üzerine yapılan görüşme 25 dakika sürdü.
 14.15 - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, 14.15’te Başbakanlık Resmi Konutu’na giriş yaptı.
 14.25 - Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı’nın haftalık olağan görüşmesi saat 15.15’e ertelendi.
 14.50 - Cumhurbaşkanı Gül de, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesi yarım saat sürdü.
 15.00 - Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yargıtay’daki toplantı devam ederken katıldığı televizyon programında “Başkanlar kurulunun bildiri yayınlaması ihsas-ı rey anlamına gelir” dedi.
 15.30 - Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org.Başbuğ’un görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü. Beklenenden de uzun süren görüşme Başbakanlık resmi konutu ve Çankaya Köşkü önünde bekleyen onlarca gazeteci tarafından heyecanla izlendi.

15.40 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde Orgeneral İlker Başbuğ’u kabul etti.
16.10 - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Başbuğ’un görüşmesinden haberi olduğunu belirterek, “Mutat görüşme, her zamanki görüşmeleri” dedi. Bakan Gönül, gazetecilerin görüşmenin Başbakan Erdoğan’ın programında olmadığının belirtmesi üzerine ise “Her zamanki görüşmeleri. Sayın Başbakan da programına almıştı” diye konuştu. Gönül, gazetecilerin “Başbakan Erdoğan ile havaalanından birlikte geldiniz. Görüşmenizde, Ergenekon gözaltıları gündeme geldi mi?” şeklindeki sorusuna, “Sayın Başbakan ile havaalanından gelmemizin nedeni; bugün komisyonda verilecek önergeleri arz etmemizdir” yanıtını verdi.
16.15 - Başbakanlık, Erdoğan-Başbuğ görüşmesinin Genelkurmay tarafından talep edildiğini açıkladı.
16.30 - Cumhurbaşkanı Gül ve Orgeneral Başbuğ’un görüşmesi sona erdi. Görüşme 50 dakika sürdü.
17.10 - Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay Başkanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “‘Biz istiyoruz ki her şey hukuka, yasalara uygun olsun. Bunun dışında yapılacak açıklama ihsası rey olur” dedi.
 17.30 - TSK, Başbuğ’un Erdoğan ve Gül ile yaptığı görüşmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “Genelkurmay Başkanı bugün öğleden sonra yapmış olduğu görüşmelerde; özellikle dün yaşanan gelişmelerle ilgili görüş ve değerlendirmelerini, sırasıyla Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı’na sunmuşlardır” denildi.
 18.15 - Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin buluştu. 40 dakika süren görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.

ntv



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs