ağlamaklı.... | " /> ağlamaklı.... | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon ağlamaklı....

8 Ocak 2009 18:34 tsi
Ergenekon ağlamaklı.... Ergenekon sanıkları emekli general Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, gözaltılara tepkili. Küçük paşanın anlattığı "kaymakam" anekdotu hayli ilginç. Bir de Küçük'ün son gözaltılar nedeniyle Ergenekon tutuklularının ruh halini aktaran sözler

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgenaral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son operasyon kapsamında gerçekleştirilen gözaltı işlemlerine tepki gösterdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan Perinçek, MİT'ten mahkemeye gönderilen şemanın açıklanmasını talep ettiklerini belirterek, mahkemenin de bu şemanın devlet sırrı olmadığını tespit ederek, bazı başka belgelerin gelmesinin ardından açıklanıp açıklanmayacağı konusunda karar verilmesine hükmettiğini söyledi.

Savunmasını yapabilmesi açısından söz konusu şemanın önemli olduğunu kaydeden Perinçek, mahkemenin şemayı açmayarak, sorumluluk altına girdiğini savundu. Perinçek, ''Bugün, yasa dışı olan iktidar sahipleri, son darbeyi indirmek amacıyla Yargıtay onursal başsavcısını, değerli generalleri, önemli eğitim kurumlarının yöneticilerini gözaltına alma yoluna gitmiştir'' dedi.

Son operasyonun, ABD ve İsrail'in, Türkiye Cumhuriyeti ve ordusuna yönelik operasyonu olduğunu savunan Perinçek, bu krizin giderileceğini ve ortaya çıkan durumun telafi edileceğini söyledi.

Perinçek, şöyle devam etti:

''İP Genel Başkanı olarak hatırlatıyorum. Bu operasyona teslim olmayalım. Görevlerimiz vardır. Başsavcıları, generallerimizi, profesörlerimizi alıyorlar. Bu, düşman ordusunun operasyonudur. ABD ve İsrail operasyonudur. TSK, generallerini düşman ordusuna teslim etmiştir. Bu bir kriz durumudur. Giderilecektir. Türk ordusu bu krizi aşacaktır.''

Perinçek, mahkemenin şemayı açıklamasını talep ederek, şöyle konuştu:

''Sizden de şemayı açmanızı ve bizleri tahliye etmenizi istiyoruz. Size ne olur? Hiçbir şey olmaz. En fazla ne olur, gelirsiniz Silivri'de beraber yatarız. Türk milleti sizin arkanızda durur. Hep birlikte kahramanlar olarak çıkarız bu Silivri kalesinden. Şemayı açın. Tertibe tavır alın. Bizleri tahliye edin.''

-VELİ KÜÇÜK-

Duruşmada söz alarak bir anektod anlatmak istediğini ifade eden Veli Küçük, Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey hakkında bir kitap yazacak kadar çok geniş çaplı araştırma yaptığını ve bu kaymakamın heykelini diktirdiğini söyledi.

Küçük, kaymakamın yer değiştirilen Ermenilere sözde kötü müdahalede bulunduğu gerekçesiyle Kayseri'deki İstiklal Mahkemesi'nde yargılandığını ve beraat ettiğini ancak İngiliz ve Ermeniler'in ısrarı üzerine İstanbul'da da ''Harp Divanı'' kurulduğunu hatırlattı.

Veli Küçük, divan başkanlığını yapan Halil Paşa'nın dosyayı inceleyerek, ''beraat eden bir kişiyi cezalandıramam'' dediğini, bunun üzerine getirilen Nemrut Mustafa'nın ''divan başkanı'' yapıldığını anlattı.

Küçük, Hulusi Efendi'nin de yalancı tanıklık yaparak Kaymakam Kemal Bey'in idam ettirildiğini ileri sürdü.

-SON GÖZALTILAR-

Küçük, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında son olarak bazı kişilerin gözaltına alınmasına değinerek, ''Son olaylar gerçekten beni üzdü. Sadece beni değil, buradaki arkadaşlar gerçekten ağlamaklılar'' dedi.

Veli Küçük, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün mezarlıkları dolaşarak ''Ergenekon'dan öldürülen birisi var mı?'' diye araştırma yaptığını da öne sürerek, şunları söyledi:

''65 yaşındayım, 65 yıldır vatanım için bir düz yolum var. Azrail bana 15 sene verir, ben 15 sene daha yaşayacağım diye bu yolumu döndürmem. Vatanım için bildiğim yoldan giderim. Dün akşamki olaylardan sonra vatanımız bu hale getirildi. Bu kamuoyu, bu davanın ne olduğunu bir dinlesin''

aa



Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,147 µs