flaş açıklama! | " /> flaş açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

TÜSİAD'dan flaş açıklama!

8 Ocak 2009 17:13 tsi
TÜSİAD'dan flaş açıklama! TÜSİAD: Ergenekon soruşturması, öneminin gerektirdiği özen gösterilerek sürdürülmelidir

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Ergenekon soruşturmasının özen gösterilerek sürdürülmesi istedi.

TÜSİAD'tan yapılan açıklamada, "Hukuk devleti, hiçbir kişi veya kuruma mutlak bir dokunulmazlığın sağlanmadığı, herkesin hukukla bağlı olduğu düzendir." denildi.

TÜSİAD, Ergenekon soruşturması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. "Türkiye yaklaşık bir buçuk yıldır, kimi zaman gündemin ilk sırasını oluşturacak şekilde, Ergenekon soruşturması olarak anılan yargı sürecini tartıştımaktadır." denilen açıklamada soruşturma ilerledikçe, kamuoyunda soruşturmanın yürütülüş tarzına ilişkin tartışmaların arttığına dikkat çekildi. Yapılan açıklamada, "Hukuk devleti, hiçbir kişi veya kuruma mutlak bir dokunulmazlığın sağlanmadığı, herkesin hukukla bağlı olduğu düzendir. Demokratik bir toplumda, konumundan bağımsız olarak tüm kamu görevlileri de, her türlü eylemlerinden ötürü, gereğinde yargı önünde hesap verebilir olmalıdır. Ergenekon Soruşturması gibi kamuoyuna mal olmuş davalar, demokratik toplum düzeni ve hukuk devleti ilkeleri bağlamında sonuna kadar soğukkanlılıkla takip edilmesi gereken süreçlerdir." ifadeleri kullanıldı.

TÜSİAD'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kamuoyuna mal olmuş bu gibi davalarda, yargı organlarının da, sanık haklarının ihlal edilmemesi hususunda olağanüstü özenli davranması gerekir. Sürecin süratle yürütülmesi için, gerekiyorsa, soruşturmayı yürüten birimlere kaynak ve kadro desteği sağlanmalıdır. Toplumun, davanın hukuka ve insan haklarına uygun bir şekilde takip edildiğine dair güveninin sarsılmaması için, mümkün olduğunca saydamlığa özen gösterilmeli ve kamuoyuna düzenli bilgi aktarımı ihmal edilmemelidir. Ayrıca tüm siyasi kesimler, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürebilecek açıklamalardan kaçınmalıdır. TÜSİAD, yargının, somut deliller ve uygulanacak hukuk kurallarını en doğru şekilde değerlendireceğine güvenmektedir."

CİHAN



Bu haber 1,032 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,465 µs