Obama’nın rengi kravatına yansıdı | " /> Obama’nın rengi kravatına yansıdı | "/>

En Sıcak Konular

Obama’nın rengi kravatına yansıdı

8 Ocak 2009 16:06 tsi
Obama’nın rengi  kravatına yansıdı Yandaki fotoğraf dün akşam yenen bir yemekten... Başkan Bush’un ev sahipliğinde gerçekleşen ve eski başkanların katıldığı yemekte verilen görüntüler Obama’nın uygulayacağı politikalarla da ilgili ilginç fikirler veriyor.

Artık Washington’a taşınan ve giderek 20 Ocak’ta devralacağı göreve kendisini hazırlayan ABD’nin seçilmiş başkanı Barack Obama dün akşam Beyaz Saray’da Başkan Bush’un verdiği akşam yemeğine katıldı. Yemeğin ev sahibi Başkan Bush ayrıca eski başkanlar Jimmy Carter, Baba Bush ve Bill Clinton’ı da ağırladı.

Bu arada başkanların verdiği fotoğraflardan ilginç görüntüler ortaya çıktı. Demokrat Parti’nin başkanları Clinton ve Carter’ın kırmızının tonları kravatlar kullandığı dikkatlerden kaçmazken, Cumhuriyetçi baba ve oğul Bush’un ise mavinin açık ve koyu tonlarını tercih ettiği görüldü. Seçilmiş Başkan Obama’nın kravat rengi tercihi de mavinin açık tonu şeklindeydi.

Obama ilk kez konuştu

Fotoğraf Gazze’deki saldırıların ardından susukunluğunu bozmayan Obama’nın “politikaları ile ilgili ipucu” esprilerine yol açarken dış politikada Bush’un görece devamılığının temsilcisi olacağı belirtiliyor.

Diğer yandan Obama dün akşam Gazze’deki saldırılarla ilgili kendisini savunarak şu anda konuşmasının önünde idari engeller bulunduğunu belirtti. Obama daha önce de söylediği sözleri tekrarlayarak ABD’nin bir başkanı olduğunu, şu an konuşmasının yanlış olacağını belirtti. Öte yandan Obama “20 Ocak’tan sonra yapacak çok şey var” derken, “suskunluğum endişenlenmedimiğim anlamına gelmiyor” şeklindeki sözleri dikkat çekti. Kimileri Obama’nın bu sözlerinin kendisinden beklenen barışçıl politikalardan vaz geçmediğinin işareti olarak yorumladı.

İyibilgi.com



Bu haber 1,027 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,125 µs