MİT'e operasyon! | " /> MİT'e operasyon! | "/>

En Sıcak Konular

Eymür'den MİT'e operasyon!

8 Ocak 2009 15:00 tsi
Eymür'den MİT'e operasyon! Mehmet Eymür, Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu ve Ergun Babahan'ın desteğini alarak Tuncay Güney üzerinden eski kurumuna operasyon yaptı..

İsmet Berkan/Radikal

Manipülasyon ve Ergenekon

Bir süre önce Sabah gazetesi çok önemli bir belgeyi ‘ele geçirdi’ ve yayımladı. Belge, Milli İstihbarat Teşkilatı’na aitti ve Sabah gazetesine göre adı Ergenekon soruşturmalarıyla ünlenen Tuncay Güney’in ‘MİT ajanı’ olduğunu kanıtlıyordu.
Belgenin yayımlandığı gün MİT bir açıklama yaptı ve Tuncay Güney’in teşkilatlarında hiçbir sıfat altında hiçbir zaman görev almadığını, aksine MİT’in Güney’i hedef olarak izlediğini bildirdi. (Yanı sıra, belgeyi üreten MİT biriminin daha sonra teşkilatın şemasından çıkarıldığını, yani kapatıldığını da açıkladı MİT ve ima yoluyla o birimin kurucusu Mehmet Eymür’ü suçladı.)
Sabah bir süre daha Tuncay Güney’in MİT ajanı olduğu konusunda ısrarlı davrandı, sonra bu konudaki yayınlar doğal olarak sona erdi. Ama dün, Bugün gazetesi aynı belgeyi bir kez daha yayımladı ve bu kez Sabah’tan farklı olarak belgenin sadece başlık bölümü değil tamamı yayımlandı. Ve biz belgenin tamamını gördüğümüzde, söz konusu olanın Tuncay Güney’in MİT tarafından sorgulanması olduğunu, MİT’in Güney’i JİTEM elemanı olması nedeniyle sorguladığı ortaya çıktı.
Demek ki, ilk yayın, Sabah gazetesinin bilerek veya bilmeyerek katıldığı bir manipülasyondu. Birilerinin Tuncay Güney’in MİT ajanlığını öne sürerek kimi çıkarlar veya Ergenekon’un kamuoyunda algılanışını değiştirme peşinde olduğu anlaşılıyor.
Tuncay Güney’in JİTEM’in değil de MİT’in adamı olduğunun ilanı kimin neden işine geliyor, bunu henüz bilmiyoruz, belki hiç bilemeyeceğiz.
Öte yandan Tuncay Güney’in JİTEM’in içindeki bir ajan olduğu iması ve iddiası da, ciddiye almamız gereken bir isim tarafından, eski MİT mensubu Mehmet Eymür tarafından dile getirildiğine göre, sormak gerekir:
Peki Tuncay Güney, JİTEM’in içine kim adına sızmış, edindiği bilgileri kime veya kimlere aktarmıştı?
Sabah gazetesini kullanarak manipülasyon yapmaya çalışanlar kim ya da kimlerdi? Amaçları neydi?
***
Biz Radikal gazetesinde başını sonunu bilmediğimiz, etrafındaki bütün gerçek konusunda ikna olmadığımız hiçbir belgeyi basmıyoruz. Belki de bu sebeple, Ergenekon belgelerini sızdırmaktan çıkarı olanların sıklıkla başvurduğu bir gazete de değiliz.
Artık kişisel olarak tamamen ikna olmuş durumdayım: Bir yanda son derece ciddi konulara belki de tarihimizde ilk kez eğilen çok önemli bir dava ve suç soruşturması var, buna Ergenekon diyoruz. Bir yanda da, o Ergenekon soruşturma ve kovuşturmasının sonuçlarını mahkemede almaya sabrı olmayan, büyük ihtimalle siyasi hesapları da olan birileri, Ergenekon kaynaklı ama mutlaka bilinçli biçimde yarım-yamalak bırakılmış bilgiler üzerinden kendi hesaplaşmalarını yürütüyor.
Bu ikinci kategorideki insanlar yüzünden, Ergenekon da kirleniyor, yıpranıyor.

----------------------------------------------------------------------------

Sabah gazetesinin Tuncay Güney'in MİT elemanı olduğunu iddia ettiği belgeyi kırparak yayınlamasından sonra Ergenekon tartışmalarında bir anda yörünge değişikliği olmuş ve Eski MİT Kontr-terör Başkanı Mehmet Eymür ile mevcut MİT yönetimi arasında büyük bir kavga çıkmıştı. Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu da tartışmanın içine girmiş ve mevcut MİT yönetimine ciddi suçlamalar yöneltmişti.
 Yorum Ekle  Arkadaşına Gönder  Yazdır



Bu haber 1,236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,882 µs