Hukukçudan maksadı aşan tehdit! | " /> Hukukçudan maksadı aşan tehdit! | "/>

En Sıcak Konular

Hukukçudan maksadı aşan tehdit!

8 Ocak 2009 14:32 tsi
Hukukçudan maksadı aşan tehdit! İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın Ergenekon'daki son gözaltı dalgası ile ilgili bir açıklama yaptı.

Aydın'ın açıklaması tehdit niteliğindeydi. İşte o açıklama:

"Suç unsurlarının hukuk düzeni içinde soruşturlması ve gerek görüldüğünde kimseler hakkında kamu davası açılması tartışılmaz bir gerçektir. Ama anayasal düzen konusundaki duyarlılıkları özellikle bilinen kişilerin evlerindeki aramalarv e gözaltına alınmasını hukuk çerçevesinde değerlendirmekte zorluk çekiyoruz. TSK'nın üst düzeyinin hedeflenmesi de manidardır."

"Yapılan soruşturmada açık kurallara uyulmadığı, yasal düzenlemelere aykırı hareket edildiği görülmektedir. Gözaltına alınanların çoğu belirli mevkilerde ve davetiye ile çağrılması mümkün kimseler. Devletin anayasal organlarındaki sorumluluk dönemlerinde ülkenin bölünmez bütünlüğü ve laik düzenle ilgili duyarlılıkları nedeniyle adeta hesap sorma, öç alma sistemiyle yapılan soruşturma endişeye sevketmektedir. 2 bin 500 sayfalık iddianame düzenlemesi, toplama iddianame olması açısından savunma hakkını zedelemektedir. Çok sayıda şüphelinin bir araya toplanarak yargılanması da adil yargılanma hakkına aykırıdır. Yargılamayı yapan mahkeme eski DGM'lerin bir uzantısıdır."

"Cezaevinde duruşma salonu kurulması olagan yargılama yöntemlerinden sayılamaz. Sanıklarla ailelerinin bu konuda AİHM'e yapacakları başvuru sonrasında ülkemiz ciddi sıkıntılar yaşanabilecektir. Toplumda bir korku atmosferi yaratacak girişimler karşısında tepkiler bile engellenmek istenmektedir. Bazı siyasi amaçlarla yönlendirildiği hissini yaratmaktadır. Hukuk devletinde statüsü ne olursa olsun kimseye dokunulmaz olmadığı, hukuku çiğneyenlerin de bir gün mutlaka hukuka hesap vereceklerinin altını çizmek istiyorum."

"Usül hükümleri açısından bir yargılamada önce yapılan işlemler sonrakilere aynı şekilde bildirilmek zorundadır. Yargılama ile ilgili süreç düşünüldüğünde büyük bir sıkıntıya neden oluyor. Bir davada birlikte yargılanması gereken sanıkların ayrı ayrı zamanda yargılanmaları onların adil yargılanma haklarına ve adil yargılama haklarına aykırılık teşkil ediyor."



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,547 µs