Asker duyarlı! | " /> Asker duyarlı! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan-Başbuğ görüşmesi: Asker duyarlı!

8 Ocak 2009 15:07 tsi
Erdoğan-Başbuğ görüşmesi: Asker duyarlı! Orgeneral Başbuğ Başbakan'la görüşmesini tamamladı ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geçti. Herhangi bir açıklama yapılmadı. Ama kulislerde neler konuşulduğuna dair söylentiler şimdiden başladı

Emekli orgenerallerin ve bazı muvazzaf subayların gözaltına alınmaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılan 6.5 saatlik toplantıda ‘’Temkinli, hassas ve duyarlı olunması’’ görüşünde birleşildi. Bu toplantıdaki hassasiyetler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı sürpriz görüşmede dile getirildi. Başbuğ bu görüşme sonrası da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek.

Silahlı kuvvetlerin üst kademesinin yargıya olan güveni teyit ettikleri, ancak gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin bugüne kadar yaşanan gelişmeler karşısında "Sağlıkları konusunda endişeli oldukları" dile getirildi.

Jandarma eski Genel Komutanı Şener Eruygur’un tutuklandıktan sonra yakınlarını tanımayacak derecede sağlığının bozulması ve halen hastanede olması, bu endişenin kaynaklarından birini oluşturuyor. Bir diğer endişeyi de tutuklanan kişiler hakkında bir yıldır iddianame hazırlanmaması ve mahkeme önüne çıkarılmaması oluşturuyor. Yeni dalga operasyonun da bu süreci uzatmasından endişe duyuluyor.

ORGENERAL YAVUZ HEPSİNİN HOCASI

Son operasyondan gözaltına alınan Emekli Orgeneral Kemal Yavuz’un bugün TSK’nın komuta kademesinde bulunan birçok ismin Harp Akademilerindeki hocası olması, MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç’ın TSK içinde saygın bir konumda bulunması ve bu isimlerin ‘’Ergenekon terör örgütü’’ ile suçlanması rahatsızlık yaratıyor.

GİRESUN GEZİSİ İPTAL

TSK’nın komuta kademesi gelişmelerin izlenmesini ve yargıya müdahale anlamına gelecek bir tavırdan kaçınmayı kararlaştırdı.  Bu nedenle yarınki Genelkurmay brifingi iptal edilirken, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık’ın, Trabzon ve Giresun’a yapacağı gezi de ertelendi. Kuvvet Komutanlarının yurt içi geziler sırasında, Valiliklere yaptıkları ziyaretlerde basının soruları ile karşılaşıyor. 

TSK’nın komuta kademesinin Ergenekon kapsamında tutuklanan ya da gözaltına alınan eski komutanlarla ilgili ‘’ Uzun yıllar, neredeyse yarım asır silah arkadaşlığımız var. Eski komutanların Silahlı Kuvvetlere hizmetleri silinemez. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, yargıya olan saygımız ve güvenimiz tamdır’’ görüşünde bulunuyor. TSK’nın sadece dünkü gözaltıları değil, Ergenekon soruşturmasının başlangıcından bu yana tutuklanmış olan muvazzaf subaylar ile emekli Generallerin durumunun genel olarak değerlendirdiği de belirtiliyor.



Bu haber 1,191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,592 µs