-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'a öyle bir hatırlatma yaptı ki... -Video

8 Ocak 2009 12:36 tsi
Baykal'a öyle bir hatırlatma yaptı ki... -Video AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Nihat Ergün gündemle alakalı bir açıklama yaptı. Ergün Baykal'ın iddialarına sert yanıt verdi.

Eski hesaplaşma ve intikam arayışı değildir. Cumhuriyetin temel ilkeleri ile hesaplaşılıyor iddiası Türkiye'de işlenen cinayetlerin ve illegal faliyetlerin üstü örtülemez. Cumhuryiten en temel öğesi hukuk devletidir. Hiç kimsenin suç işleme imtiyazı olamaz. Yasaların uygulanamadığı imtiyazlı sınıf yaratılamaz.

Polis ve Jandarma'nın uygulamalarından şüpheliler övgü ile bahsetmektedirler. Baykal'ın onları savunması manidardır.

Van röktörü ile ilgili davada yargıyı baskı altına alma Şemdinli'de savcıya hakaret, Cumhurbaşkanı seçilmesinde Anayasa MAhkemesi'nin baskı altına alınması, Partimize açılan davada taraf olunma, Danıştay ile ilgili suçu hükümete yıkmaya çalışma şimdi de Ergenekon davasında taraf olması anayasa ve ceza kanunları yönünden özel olarak değerlendirmesi gereken konudur.

Anayasamız çok açık şekilde görülmekte olan dava hakkında herhangi bir beyanda bulunulmasını 138. madde ile açıkça, TCK'ya göre de 'yargı mensuplarını etkilemeyi' hapis cezasına çarptırılır şeklinde hüküm getirilmiştir.

Bu dava sürecinde üzülerek görüyoruz ki Anayasa ve TCK kanunları Baykal tarafından açıkça ihlal ediliyor.

Cumhuriyetimizin böyle bir insana karşı savunulmaya ihtiyacı var. Adeletin tecellisi için böyle bir hukuk mücadelesi lazım. Sayın Baykal sizin dinlenecek takip edilecek birşeyiniz yok. Suçu sabit görülene kadar herkes suçsuzdur. Bırakalım yargı rahat çalışsın. Ülkemizdeki yakın tarihindeki karanlık noktalar aydınlansın.

Bir kez daha karartmak isteyenler cesaret bulamasınlar. kimse darbe ortamı hazırlamak amacıyla halkı devlete karşı silahlı örgüt kurmaya güdemesin, Cumhuriyet 3 kez bombalanmasın, Danıştay'a saldırı olmasın, sivil yada askeri kimsenin evinde patlayıcı, silah, elbombası, kalıp, tabanca, kaleşnikof, kanas, makinalı tüfek, 13 bin adet mermi, sinyal kesici cihaz, susturucu bulunmasın kimsede. Ormanlara ve derelere atılan lav silahı roketatar, makinalı M16, kalaşnikof, tabanca kalem tabanca 54 el bombası dere yataklarında atılmış olarak bulunmasın. Hiç kimse devlete ait gizli bilgi ve belgeleri amacı dışında kullanmasın. Millet egemenliğinin kullanılmasına kimse kullanmasın. Gayri müslüman vatandaşlar öldürülmesin. Saygın kişilerin evinde Başbakan ve Genelkurmay başkanlarının evinde suikast planı bulunmasın. Kimse polisten jandarmadan, yargıçlardan bunca patlayıcıyı olanı biteni ve yapılmak isteneni görmezden gelmesini beklemesin.

En kanlı olaylar 1 kişi 1 tabanca 1 el bombası ile işlenebilmektedir. Yukardaki silahların ne kadar olduğunu kamuoyuna bırakılsın

Herkese ne ile suçlandığı yüzüne söyleniyor. Anayasa'ya göre aykırılırk TCK'ya göre aykırı davranıldığı terörle mücadele kanununa göre aykırı davranıldığı şüphelilerin yüzlerine karşı söylenmektedir. Bu davada hukuk işlemektedir.

Sayın Baykal belli ki TC'nin temel niteliklerinden Sosyal niteliğinden rahatsız. Sayın Baykal laik devlet niteliklerinden din ve vicdan özgürlüğü boyutundan rahatsız. Baykal demokratiklik ilkesi çevresinde alevi ve kürt vatandaşların haklarından yararlanmasından hukuk devletinden yasaların herkese eşit davranılıyor olmasından rahatsız.

Soruyorum Sayın Baykal nasıl bir Cumhuriyet bekliyor. Bunu kamuoyuna açıklasın. Sayın Baykal sizi paniğe sevk eden nedir. Yoksa Ergenekon virüsünün size de bulaşmasından mı rahatsız oluyorsunuz. Bir türlü kamuoyunun izleyemediği CHP'nin belgeseli için bazı kişilere ödenen paranın başka bir film için ödendiğinden mi şüphe ediyorsunuz. Yoksa yanlış filme mi finans sağladınız.

Bu gidiş iyi bir gidiş değil. Umarım böyle değildir. 1990 yılındaki Baykal'a ne oldu. Baykal araştırma önergesi verilmesini istiyor. İddialara cevap için meclis önergesi veriliyor. Önergede "İtalya'da ortaya atılan iddiaya göre örgütün suç işlediği, ülke siyasetinde etkili olmaya çalışdığı, bazı dönemlerde yoğunlaştığı, geçmiş dönemdeki terör olaylarının açıklanamaması ve hukukun sarsılması. Kamu görevinde çalışanların bir biri adına çelişkili açıklamaları bilinmektedir. Son 30 yılda 3 müdahale yaşayan ülkede geçmişin karanlığını aydınlatmak kaçınılmaz bir görevdir."

Biz 1990 yılındaki Baykal'ı arıyoruz. Türkiye'de şuan olan budur. Bu şüpheli durumunuzu halkın takdirine bırakıyoruz. Şunu tekrar ediyoruz ki hakkın hukukun değirmeni yavaş döner ama ince öğütür.

Baykal'ın dünkü sözleri;



samanyolu haber



Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,212 µs