1 numara olamaz? | " /> 1 numara olamaz? | "/>

En Sıcak Konular

Dalan neden 1 numara olamaz?

8 Ocak 2009 12:07 tsi
Dalan neden 1 numara olamaz?
“Dalan, Ergenekon’da sivil kanadın 1 numarasıdır” denildi. Ne var ki Dalan’ın iddia edildiği gibi 1 Numara olma ihtimali yoktur... Ünal Tanık “1 numara”nın nasıl biri olmayacağını ve nasıl biri olabileceğini yazdı

Ünal TANIK / Haber 7

Ergenekon operasyonlarında 10’uncu dalga en şiddetli gelen ikinci dalga olarak kayıtlara geçti. Emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un gözaltına alınmasından bu yana esen sert rüzgardı. Daha doğrusu kasırga idi.
Son dalgada gözaltına alınlar arasında yer alan emekli orgeneral Tuncer Kılınç, daha önce “1 numara” tartışmaları sırasında adı gündeme gelmişti. 1 numara olduğu öne sürülmüştü. Sonradan bu ihtimalin zayıflığı ağır bastı. İddia sahipleri, iddialarının ardında durmadılar.
Benzeri iddia, dün gözaltına alınmak istenen ancak böyle bir operasyonu önceden haber alarak yurt dışına kaçan İSTEK Vakfı okullarının kurucusu Bedrettin Dalan için ortaya atıldı.
“Dalan, Ergenekon’da sivil kanadın 1 numarasıdır” denildi. Ne var ki Dalan’ın iddia edildiği gibi 1 Numara olma ihtimali yoktur. Dalan’ın askeri kesimle diyalogu gayet güçlü idi, halen de güçlü. Ekonomik bağları sağlamdı.
Ortalama bir mühendis olarak başladığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra İstanbul’un pek çok yerinde İSTEK okullarını kurması, bu ilişkileri sayesinde oldu. 1996’da eğitime başlayan aynı vakfa ait Yeditepe Üniversitesi de benzeri oluşumlar sonucu kurulmuştu.
Şimdi bu bağlantılardan hareketle “Bedrettin Dalan Ergenekon’un 1 numarasıdır” demek çok yanlış olacak.
Gelin “1 numara”nın nasıl biri olmayacağını ve nasıl biri olabileceğini paylaşalım.
Bir kere bir numaranın asker olma ihtimali yok. Asker, bu işin “icra” tarafını götürüyor olabilir. Gerçek 1 numaranın asker olma ihtimali yok.
Bu örgüt içinde yer alanların, devlet mekanizmalarını ne kadar iyi bildikleri, yakalananların işgal ettikleri mevkilere bakılırsa çok daha iyi anlaşılır. Dolayisiyle bu mekanizmayı hukukçu kimliğinden öte vasıfları bulunmayan savcıların ortaya çıkarabilmesi kolay değil. Bu örgütü kuranlar, artık bu yapılanmaya gerek kalmadığına karar vermişse ancak öyle deşifre olabilir.
Aksi takdirde 1 numaranın çıkarılması mümkün değil.
Ayrıca en tepedeki isim, çok kuvvetle muhtemel bir işadamı olmalı. Devletle içiçe büyüyen, devletin her türlü gücünden yararlanan bir grubun en önemli ismi olmalı  bu kişi. Bugün artık aktif olarak iş hayatının içinde olması da gerekmiyor.
Bu tür yapılanmalara daha fazla zaman ayırabilmiş olmak için de grubunun tepesinden “zamanından erken” kendini emekliye ayırmış biri olması da kuvvetle muhtemel.

Biraderler’in gözden kaçırma yöntemi

Türkiye, Gazze’de akan kanın durdurulması için ciddi bir çaba sarfediyor. İsrail zulmünün durdurulması için bir taraftan dünyayı harekete geçirmeye çalışıyor, öte yandan bölgede mekik diplomasisi yürütüyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin bölgeye yaptığı gezi bunun sonucu oldu. Bölge ülkelerinin Türkiye’ye güveni tam. Ayrıca hem İsrail, hem Hamas ile sağlıklı diyalog kurabilen tek ülke Türkiye.
Eğer soruna diplomatik bir çözüm bulunacaksa, bu ya doğrudan Türkiye’nin çabaları ile gerçekleşmiş olacak ya da Türkiye’nin temasları sırasında ektiği tohumların sonuç vermesi ile sonuçlanmış olacak.
Aydın Doğan medyası, koro halinde bir kampanyadır tuttu gidiyor. Biraderlerin ortak bir amacı var. Dikkatleri İsrail’in yaptığı insanlık dışı zulümlerden uzaklaştırmak.
Evet amaç bu. Onun için İsrail’i protesto etmek ya da bu ülkeye yönelik atılabilecek adımların önünü kesmek için yapılan her şey eleştiriliyor.
Dünyanın bilmem neresinde bir canlının yaşadığı drama ağıtlar yakan Aydın Doğan medyasının birader kafalıları, bombalar altında inleyen Gazzeliler’in feryatlarını duymazdan ve duyurmazdan gelme çabası içerisinde.
Ertuğrul Özkök, “Başbakan, Osmanlı’nın  517 yıl önce İspanya’dan kaçan Yahudiler’e kucak açmasını hatırlatması hata idi” diyor. “Başbakan biz kurtardık, bakın siz ne yapıyorsunuz” demye getirmemeli idi diyor. Erdoğan’ın Gazze için yaptığı “toplama kampı” benzetmesini de ağır bulmuş.
Özkök’ün bu benzetmeyi ağır bulması gayet normal. Çünkü biraderler belli kavramları ancak Yahudiler için kullanırlar. “Toplama kampı” gibi kavramlar ancak Yahudiler’in gördüğü zulmü anlatırken sarfedebilirler.
Ne de olsa bu kavramlar, Yahudiler’in patentli kelimeleri. Başkası için kullanılırsa Yahudiler’e Hitler’in uyguladığı zulüm hafiflemiş olur. Buna da biraderlerin gönlü razı olmaz.
Onlara düşen, İsrail’in insanlık dışı zulmünü dikkatlerden kaçırmak için proje geliştirmek.

 



Bu haber 2,534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,159 µs