En Sıcak Konular

Partilerin hazine yardımları yatıyor

8 Ocak 2009 11:46 tsi
Maliye Bakanlığı, AK Parti, CHP ve MHP'nin 2009 Merkezi Yönetim Bütçesinden alacağı hazine yardımını hafta sonuna kadar partilerin hesabına yatıracak. Hangi parti ne kadar alacak?

Anayasa Mahkemesinin kararı çerçevesinde AK Partinin 22,8 milyon TL'lik hazine yardımı da, bu yıl bütçeden alacağı 111,3 milyon TL'den kesilecek.

Siyasi Partiler Kanunu uyarınca devlet yardımına hak kazanan 3 partiye, 2009'un yerel seçim yılı olması nedeniyle 2 katı tutarında hazine yardımı yapılacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu çerçevede AK Parti, CHP ve MHP bütçeden toplam 195 milyon 336 bin TL hazine yardımı alacak. Bu paranın 111 milyon 331 bin TL'si AK Partiye, 49 milyon 898 bin TL'si CHP'ye ve 34 milyon 106 bin TL'si de MHP'ye ödenecek.

Maliye Bakanlığı söz konusu hazine yardımını yarın bu partilerin hesaplarına aktaracak.

-AK PARTİ MAHSUP İSTEDİ-

Bu arada Anayasa Mahkemesinin AK Partinin kapatılması davası sürecinde bu partiye 2008 yılı içinde yapılan hazine yardımının yarısının geri alınması yönündeki kararı çerçevesinde, 22 milyon 842,5 bin TL partinin 2009 yılı hazine yardımından mahsup edilecek.

Anayasa Mahkemesinin AK Parti ile ilgili gerekçeli kararın 24 Ekim 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından 22,8 milyon TL'lik hazine yardımının geri alınması süreci de başlatılmıştı.

Bu kapsamda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti'ye 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçesiyle verilen hazine yardımının yarısının geri alınması yönündeki kararın uygulanmasına ilişkin Maliye Bakanlığına bir yazı göndermişti.

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü de, ''45 milyon 685 bin YTL'lik Hazine yardımının yarısı olan 22 milyon 842,5 bin YTL'nin tahsili'' için Ankara Defterdarlığına iletilmek üzere talimat yazısı hazırlamıştı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün talimatı üzerine geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezine 22,8 milyon TL'nin hazineye ödenmesini içeren bir tebligat gönderdi.

AK Parti de, buna karşılık ''Söz konusu tutarın 2009 yılı hazine yardımından kesilmesi'' yönünde talepte bulundu.

Ankara Defterdarlığı talep yazısını Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne gönderdi.

Bu çerçevede AK Partiye hazine yardımı ödenmesi sırasında 22 milyon 842,5 bin TL'lik kesinti uygulanacak. Bu partiye 88 milyon 488,5 bin TL ödeme yapılacak.

aa



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,731 µs