En Sıcak Konular

Savaş İsrail-Lübnan sınırına sıçradı

8 Ocak 2009 11:26 tsi
İsraiL’in Gazze’de ateşkese yeşil ışık yakmasının ardından Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine füze atıldı, İsrail Lübnan’a topçu ateşiyle karşılık verdi. İsrail medyası, saat 10.45 sularında Lübnan’dan yeni bir roket saldırı

Mısır’ın BM Büyükelçisi Mecid Abdülaziz, İsrail, Hamas ve Filistin temsilcilerinin, Mısır’ın arabuluculuğundaki görüşmeler için Kahire’de bir araya gelmeyi kabul ettiklerini bildirdi.
Haberin devamı

Gazze’ye 27 Aralık 2008’de saldıran İsrail, dün akşam Fransa ve Mısır’ın önerdiği ateşkes planını kabul edilebilir bulmuştu ancak bu sabah Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine Katyuşa roketleri atıldı. Roketler Lübnan’ın güney sınırından İsrail’in 8 kilometre içerisine düştü.

Görgü tanıklarına göre, sınır bölgelerinde başta Nahariya kenti yakınlarına olmak üzere 4 Katyuşa roketi atıldı. Katyuşa roketlerinden biri Nahariya’daki Yaşlılar Yurdu’nun yakınına düştü. İsrail medyası da, roket saldırılarından sonra ülkenin kuzeyinde çok sayıda patlama olduğunu duyurdu. Lübnan, İsrail’in kuzeyine roket atıldığını doğruladı.

İSRAİL TOPÇU ATEŞİYLE KARŞILIK VERDİ

İsrail ordusu da Katyuşa roketlerine Lübnan’a topçu ateşiyle yanıt verdi. İsrail ordusu, Lübnan’daki bölgeye düzenlediği top ateşinde nokta atışı yaptığını açıkladı. Ordu sözcüsü, roket ateşi kaynağına nokta vuruşuyla cevap verildiğini söyledi.

İsrail ordu radyosu da, İsrail’in Lübnan tarafına top atışı yaptığını duyurdu. Radyo, Lübnan kaynaklarına dayanarak 5 top atışı yapıldığını bildirdi.

İKİNCİ ROKET SALDIRISI

İsrail medyası, Lübnan’dan sabah fırlatılan roketlerin ardından saat 10.45 sularında ikinci bir roket saldırısı olduğunu duyurdu. Saldırının ardından Lübnan sınırında sirenler çaldı.

SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI

İsrail ordu radyosu, İsrail savaş uçaklarının havalandığı ve Lübnan sınırına uçtuğu haberini geçti. Uçaklar, sınır üzerinde uçuş yapıyor.

İsrail bombaları yine ölüm saçtı


SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Lübnan hükümeti, bu sabah ülkenin güneyinden İsrail’in kuzeyini hedef alan roket saldırısını kimin düzenlediğini araştırıyor. Lübnan, ülkenin Hizbullah ile İsrail arasında 2006’da meydana gelen savaşı sona erdiren ve Birleşmiş Milletler’in desteğiyle varılan ateşkese bağlı olduğunu duyurdu.

Roket saldırısını kimin yaptığı bilinmiyor, şu ana kadar saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Lübnan’daki Hamas sözcüsü Rıfat Morra ise, Lübnan’dan İsrail’e füze atılmasından sorumlu olmadıklarını söyledi. Morra, roket saldırısından kimin sorumlu olduğunu bilmediklerini vurguladı.

2006’DAN BU YANA İLK ROKETLER

İsrailli yorumcular ise saldırıyla ilgili olarak Lübnan’da konuşlanan Filistinli gerilla gruplarını işaret ediyorlar. Ordu radyosuna konuşan yorumcular, roketleri atanların Hizbullah’ın onayını almış küçük bir Filistinli grup olabileceğini, İslami Cihad militanlarının bu roketleri atabileceğini söylemişti. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık (FHKC/GK) lideri Ahmed Cibril de, geçen hafta İsrail’e karşı yeni bir cephe açma tehdidinde bulunmuştu.

Lübnan’dan İsrail’e roket saldırısı olduğunun doğrulanması halinde, Hizbullah ile İsrail arasında 2006’da yaşanan savaşın ardından ilk kez böyle bir roket saldırısı düzenlenmiş olacak.



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs