derin ilişkileri | " /> derin ilişkileri | "/>

En Sıcak Konular

İşte Küçük'ün derin ilişkileri

8 Ocak 2009 10:26 tsi
İşte Küçük'ün derin ilişkileri 

Terör örgütü PKK'yı Beka'da ziyaret eden bir dönem Öcalan'la kanka olan Prof. Dr. Yalçın Küçük, PKK'nın da "mirascısıydı!"

Dün evinde gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün PKK'yla olan ilişkileri kafa karıştırdı. Star gazetesinden Şamil Tayyar'a göre Küçük, Öcalan'dan sonra PKK'nın başına geçecek mirascıydı. Bu arada Küçük'e gözaltı ve bu iddialar Öcalan'la olan ilişkisini bir kez daha gündeme getirdi.

Terör örgütü PKK'ya verdiği destekle bilinen Yalçın Küçük, Başbakan Çiller'in döneminde suikast hazırlığını Öcalan'a ihbar etti.

Her devrin muhalifi, her devrin ihtilalcisi ve Öcalan'ın arkadaşı olarak tanınan Yalçın Küçük, 12 Eylül ve 12 Mart'ta hapis yattı. 1993'te Demirel'in Cumhurbaşkanı, Tansu Çiller'in Başbakan olmasını içine sindirmeyen Küçük, Paris'e gitti. Küçük, daha sonra Bekaa Vadisi'ne giderek bir süre teröristbaşı Abdullah Öcalan'la birlikte kaldı. Kitaplarında Öcalan'a 'kardeşim, arkadaşım' diye hitap eden Küçük, Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde Öcalan'a yönelik düzenlenen suikast haberini de PKK liderine ileterek, suikastten kurtulmasını sağladığını gizlemedi. Son zamanlarda Sabetayistlere takan Küçük, soy isimlerden hareket ederek, birçok insanın dönme olduğu iddialarıyla tartışmaların odağında yer aldı.

"DİKTOTARYA TEPKİSİ"

Evindeki aramalardan sonra gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Küçük, bir gazetecinin, “Neden gözaltına alındınız?” sorusuna, “Diktatörya” diye bağırdı. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen Küçük, gazetecilerin 'Neden gözaltına alındınız?' sorusu üzerine “Televizyonlarda var neden olduğu” dedi. Küçük, “Ergenekon ile nasıl bir bağınız var?” şeklideki soru üzerine “Onu öğreneceğim, ben de öğreneceğim. 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, alındım. Bu, benim mesleğimin bir parçasıdır” diye konuştu.

"TAYYAR'A GÖRE ÖCALAN'IN MİRASCISIYDI"

Gazeteci Yazar Şamil Tayyar, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerin, halen tutuklu bazı sanıklarla çok sıkı ilişkilerinin bulunduğunu söyledi. Çok dinamik bir soruşturma sürecinin yaşandığını ifade eden Tayyar, Yalçın Küçük'le ilgili de çok önemli tespitler yaptı.

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, TV 24'te katıldığı canlı yayında Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan son isimleri değerlendirdi.

İşte o değerlendirme;

Yalçın Küçük çok karmaşık bir isim nereye oturtacağını bilmiyoruz. Son yıllarda, çok fazla zikzaklar çizen bir öğretim üyesi. Beka vadisine gitti Öcalan'la röportajlar yaptı ve bunları kitaplaştırdı. Kitapta Öcalan'la ilgili çok saygın ifadeler kullandı.

Uzun süre yurtdışında yaşadı. MED TV'de röportajlar yaptı, sonra yurda döndü ve birden keskin dönüş yaptı.

Yalçın Küçük'ün eski havası ve karizmasının kalmadığını düşünmek mümkün. Sonuçta Yalçın Küçük'ü çok önemseyen ve ciddiye alan bir kesim var. Mesala bana gönderilen bir mektupta, Yalçın Küçük'e ne kadar önem verdiğini söylüyor hatta Öcalan'dan sonra örgütün başına geçebileceği bile söyledi. Bunu hafife almamak gerekiyor, açıkçası Yalçın Küçük için ne gibi belgeler var bunlar ortaya çıkacak.

internethaber



Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,829 µs