En Sıcak Konular

Toplantıda ne konuşuldu?

8 Ocak 2009 09:35 tsi
Toplantıda ne konuşuldu? TSK'nın komuta kademesi, Ergenekon soruşturması çerçevesinde bazı muvazzaf subaylar ile emekli iki orgeneralin gözaltına alınması üzerine olağanüstü bir toplantı yaptı. Başbuğ, olağanüstü toplantıdan çıkan eğilimi Gül'e aktaracak. Peki toplantıda ne kon

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL İLKER BAŞBUĞ, emekli orgenerallerin ve bazı muvazzaf subayların gözaltına alınmaları üzerine kuvvet komutanlarını karargâha çağırdı. Genelkurmay’da yapılan olağanüstü toplantı 6.5 saat sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesi, Ergenekon soruşturması çerçevesinde bazı muvazzaf subaylar ile emekli iki orgeneralin gözaltına alınması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı karargâhında olağanüstü bir toplantı yaptı. Komutanların gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren toplantısında; dünkü gözaltıların yanı sıra, Ergenekon soruşturması çerçevesinde daha önce tutuklanan emekli ve muvazzaf subaylarla ilgili genel ve kapsamlı bir değerlendirme yapıldığı öğrenildi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ da, dün, gözaltına alınan emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın evine, kuvvet komutanlarının eşlerini de yanına alarak moral ziyaretinde bulundu.

Önce müşavirlerden bilgi aldı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon soruşturması çerçevesinde dün emekli orgeneraller Tuncer Kılınç, Kemal Yavuz ve bazı muvazzaf subayların gözaltına alınmaları üzerine, karargâhında önce adli müşavirlerinden bilgi aldı. Başbuğ, öğleden sonra da, kuvvet komutanlarını karargâha çağırdı. Başbuğ başkanlığında, Genelkurmay’da acil bir toplantının yapıldığı bilgisinin haber merkezlerine ulaşması Ankara’da hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Ora. Ataç katılamadı
Başbuğ, dün saat 17.00 sıralarından itibaren Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Atila Işık ile gece saat 23.30 sıralarında sona eren uzun bir toplantı yaptı.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ise Ankara dışında denetlemelerde bulunduğu için toplantıya katılamadı.
Toplantının bazı bölümlerine adli müşavirlikten hukukçu subayların da katıldığı belirtildi.
Toplantıda; sadece dünkü gözaltıların değil, Ergenekon soruşturmasının başlangıcından bu yana tutuklanmış olan muvazzaf subaylar ile emekli generallerin durumunun genel olarak değerlendirildiği dile getirildi.

Başbuğ Köşk’e çıkıyor
Orgeneral Başbuğ, bugün haftalık olağan görüşme çerçevesinde saat 14.30’da Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne çıkacak. Kulislerde Orgeneral Başbuğ’un Ergenekon soruşturması sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak TSK’nın genel eğilimi ile ordunun komuta kademesinin dünkü toplantısında oluşan ana eğilimini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de aktarabileceği yorumları yapıldı.

Sevil Başbuğ’dan ziyaret
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ da, dün, gözaltına alınan emekli Orgeneral Kılınç’ın evine, kuvvet komutanlarının eşlerini de yanına alarak moral ziyaretinde bulundu.

milliyet



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,631 µs