En Sıcak Konular

Bu ne yaman çelişki Dalan !

8 Ocak 2009 09:20 tsi
Bu ne yaman çelişki Dalan !
Yeditepe'deki teknoloji dünyada yok. 'Aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim' demişti ama sağlık kontrolüne ABD'ye gitti.

Dalan meğer kendi hastanesi açılırken neler demiş: ''Tıp Fakültemizin de bir hastaneyle taçlandırılması gerekiyordu. İnandık, yola çıktık. Bu hastanedeki teknoloji başka hiçbir hastanede yok. Dünyada yok. Aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim'' Bunu diyen Dalan'ın gazetelerdeki 'sağlık kontrolü için ABD'deyim' sözleri şüphe uyandırdı.

İşte Yeditepe Üniversitesi Hastanesinin, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katıldığı törenle açıldığı günkü Sabah gazetesi haberi:

"Yeditepe'deki teknoloji dünyada yok. Aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim''

Üniversitenin Kayışdağı 26 Ağustos Yerleşimi'ndeki İnan Kıraç Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan, bugün üniversitenin 9. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Yeditepe Üniversitesi'nin mimarisi dahil her şeyi ile bir Türk üniversitesi olduğunu söyledi.

Üniversitede halen 54 bölümün olduğunu ve yerleşim alanında yaşama dair her şeyin bulunduğunu anlatan Dalan, ''Tıp Fakültemizin de bir hastaneyle taçlandırılması gerekiyordu. İnandık, yola çıktık. Bu hastanedeki teknoloji başka hiçbir hastanede yok. Dünyada yok. Aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim'' dedi.

Hastanenin hijyen koşullarının eksiksiz sağlandığını ve binanın depreme dayanıklı olduğunu vurgulayan Dalan, ''Bu hastanede, hastane mikrobu, bakterisi üreyemez. İstanbul'da olabilecek bir depreme karşı her türlü tedbiri aldık'' diye konuştu.

Dalan, hastanenin hayata geçirilmesinde Hastane Yürütme Kurulu Başkanı olan oğlu Altay Burak Dalan ile de birlikte çalıştıklarını ve zaman zaman sert tartışmalara girdiklerini anlatarak, ''Yeditepe Üniversitesi Hastanesi öncesi ve sonrası bir milat olarak konuşulacak'' dedi.

Hastanenin dekorasyonunun da bir hastaneyi hatırlatmadığını kaydeden Dalan, ''Hiçbir hasta bu hastaneye girdiğinde ölüm korkusunu içinden geçirmez. Burası yaşama sevinci veren bir hastane oldu'' diye konuştu.

'75 MİLYON DOLARA MAL OLDU'

Bedrettin Dalan, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken de hastanenin 2.5 yılda tamamlandığını, 75 milyon dolara mal olduğunu, 85 hekimin görev yaptığını ve 200 yatak kapasitesi bulunduğunu söyledi. Dalan, ''Dünyanın en gelişmiş görüntüleme cihazları ve hijyen şartları oluşturuldu. Avrupa ve ABD'de yapılan her türlü tedaviyi burada yapıyoruz. Artık tedavi için yurt dışına gitmeye gerek yok. Genaraştırmaları dahil her türlü araştırma yapılabilecek'' dedi.Başhekim Prof. Dr. Melih Bulut da bu hastanede hayalleri gerçekleştirme imkanı bulduklarını ifade ederek, eğitim ve araştırma hastanesi olarak kurulan Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde araştırmaları birlikte yapmak için meslektaşlarına çağrıda bulundu.

Bulut, ekim ayında Bağdat Caddesi'nde bir poliklinik, kasım ayındada Avrupa Yakası'nda bir göz merkezi açacaklarını sözlerine ekledi.Daha sonra hastanede görev yapacak hekimler sahneye davet edilerek konuklara tanıtıldı.

Törene katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki uluslararası toplantıda konuşma yapacağı içinYeditepe Üniversitesi'nden erken ayrıldı.

ROBOTLU KURDELE KESİMİ

Konuşmaların ardından, Kozyatağı'nda yer alan hastanede bulunan kurdele ile sahnedeki kurdelenin aynı anda kesilmesi için canlı bağlantı kuruldu.

İstanbul Vali Yardımcısı Şener Can, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce, Rektör Ahmet Serpil ve Başhekim Melih Bulut ile sahneye çıkan Dalan, butona basarak hastanedeki kurdeleyi kesecek robota komut verdi. Ancak birkaç kez komut vermesine rağmen robot kurdeleyi kesmeyince bundan vazgeçen Dalan, yanındakilerle birlikte sahnede bulunan kurdeleyi kesti. Bu sırada robot kurdeleyi kesmeyi başarınca her iki kurdele de aynı zamanda kesildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların kutlama mesajlarıgönderdiği törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, işadamı Cavit Çağlar ile çok sayıda davetli katıldı.

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/08/26/gun98.html




Bu haber 5,614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,163 µs