uçuran soru | " /> uçuran soru | "/>

En Sıcak Konular

İşte Dalan'ı uçuran soru

8 Ocak 2009 08:23 tsi
İşte Dalan'ı uçuran soru 
Bedrettin Dalan'ın ismi ilk olarak nasıl gündeme geldi?

Kasedi duyunca ABD'ye kaçtı...

Ergenekon operasyonu çerçevesinde İSTEK Vakfı ve Yeditepe'deki ofisleri aranan Bedrettin Dalan'ın ismi ilk olarak Tuncay Güney'in sorgu kasetleri için Veli Küçük ve Adil Serdar Saçan'ı bir araya getirdiği iddiasıyla gündeme geldi. Yeni Şafak'a, iddiaları yalanlayan Dalan'ın kısa süre sonra ABD'ye kaçtığı ortaya çıktı.

Ergenekon'un 11. dalga operasyonlarında ofislerine baskın düzenlenen eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedrettin Dalan'ın örgütle bağlantısı ilk olarak emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile eski polis müdürü Adil Serdar Saçan'ın ofisinde buluşturduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.
İddialara göre Saçan, Dalan'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeditepe Üniversitesi'ndeki ofisinde bir araya geldiği Küçük'e Tuncay Güney'e ait sorgu kasetlerini verdi. Ancak daha sonra kasetlerin eksik olduğu anlaşılınca Küçük ile Saçan'ın arası bozuldu. Dalan, söz konusu iddiaları soran Yeni Şafak muhabirine şu cevabı vermişti:

KÜÇÜK, BURS İÇİN GELDİ

"Saçmalığın daniskası. Adil Serdar Saçan bizde dışarıdan ders veriyor. Saçan, Veli Küçük benim odamdayken odaya girmiş. Orada karşılaşmışlar. Ben hakikaten farkında değilim. Veli Küçük bir tanıdığına burs için gelmişti bana... Saçan da benim görevli dışarıdan derslere giren hocam... Çocuğu da şu anda bizde okuyor Adil Serdar Saçan'ın... Burası 178 bin kişinin okuduğu ve toplam 2 bin kişinin çalıştığı, herkesin gelip gittiği bir mekan. Yani birbirleriyle eğer benim odada tanıştıysalar orasını bilemem."

GÖZALTINA ALINACAĞINI BİLİYORDU

"Bu olay en azından üç sene evvel oldu. Hatta o zaman ben bursu da vermemişim. Sonra arkadaşlar bursu vermediğin için hakkımda kötü sözler söyleyerek çıktığını söylediler.

Ne yapıyım yani. İnsanlar gelip gidiyor. Benim masamda her zaman 10-15 kişi vardır. Herkes birbirini burada tanıyabilir."

"Planlı bir karşılaşmanın olması mümkün değil. Bir karşılaşma olması için benim onları bir araya getirmem lazım. Bu mümkün mü? Bana telefon açarak geldi Veli Küçük! Burs istedi. Benim masama oturduğu vakitte de Adil Serdar Saçan odaya girip çıkmış. Birbirlerine toka ettiler mi etmediler mi bilmiyorum ben. Veli Küçük, ifadesinde 'Adil Serdar Saçan'ı tanımam, Bedrettin Dalan'ın odasında gördüm bir defa' dedi. Bu olay buradan çıkmıştır." Dalan, Yeni Şafak muhabiriyle arasında geçen bu diyalogtan kısa süre sonra ise yurtdışına çıktı. Dalan'ın gözaltına alınacağını bildiği için kaçtığı belirtiliyor.

İSTANBUL'U 5 YIL YÖNETTİ

Anavatan Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Bedrettin Dalan, 26 Mart 1984 ile 28 Mart 1989 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptı. 1989'daki yerel seçimlerde başarısız olduktan 1 yıl sonra 17 Mayıs 1990'da Demokrat Merkez Partisi'ni kurdu. Bu parti Eylül 1991'de Doğru Yol Partisi'ne katıldı. Aynı yıl yapılan genel seçimlerde milletvekili seçildi. 1994 yerel seçimlerinde DYP'den İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday oldu fakat seçilemedi. Marmar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim görevlisi oldu. İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı'nı (İSTEK) kurarak vakfın genel başkanı oldu. Vakfın çok sayıda anaokulu, ilköğretim okulu ve lisesi bulunuyor. Vakfın kurduğu Yeditepe Üniversitesi 1996'da eğitime başladı.


Türkiye'ye döneceğim

Soruşturma çerçevesinde ofisleri aranan Dalan'ın ABD'de olduğu iddia edildi. ANKA'ya konuşan Dalan, Ocak ayı sonunda dönmeyi düşündüğünü, ancak soruşturma nedeniyle hemen döneceğini açıkladı. Dalan, "Küçük oğlumu ve bir arkadaşımı gözaltına almışlar.. Bu ay sonunda dönmeyi düşünüyordum. Herkesin gözü önünde bir şeyler oluyor Türkiye'de. İki yıldır hukuk adına bir takım yanlışlıklar oluyor" diye konuştu. Bu açıklamaya karşın bazı sitelerde Dalan'ın ABD'den İsrail'e geçtiği öne sürüldü.

 

Dalan ve Saçan kanka olmuşlar


Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney, Dalan'ın Saçan ve Küçük'le olan ilişkisini şöyle anlatmıştı: "Ergenekon dosyalarıyla birlikte diğer bazı önemli dosyaların Saçan'ın deposuna nasıl gittiğini sorgulamak lazım. Ergenekoncular kendi dosyalarının kapandıklarını sanıyorlar. Ancak oyuna geldiler. Adil'i çok iyi anlamak, çözmek lazım. Adil bu işin içine nereden girdi, buna bakmak lazım. Bedrettin Dalan, Adil Serdar Saçan'a arka çıkıyor, neden? Bunlar kanlı bıçaklıydı. Ben yurt dışına çıktıktan sonra kanka oldular."

Ergenekon iddianamesinde ise Emin Gürses ile x şahıs (Erman Dur) arasında yapılan telefon görüşmesinde bazı kişilerin Dalan'la bağlantıları olduğu iddialarına yer veriliyor. Emin Gürses telefonda konuştuğu şahsa kendisinin içeri alınması halinde 'bizimkiler' dediği kişilerin ABD ve İsrail elçiliklerini havaya uçuracaklarını söylüyor. Gürses, Dalan'la ilgili olarak, "İstanbul'da 2 avukat grubu var. Türkçüyüm mürkçüyüm diye geçiniyorlar. Dalan ile bağlantıları var. Bir sürü bağlantıları var. Alkolik bir ekip" diyor.

yenişafak

Dalan ile ilgili haberler;

Dalan neden 1 numara olamaz?

Dalan bu fıkrayla ne demek istedi

İşte Dalan'ı uçuran soru

Bu ne yaman çelişki Dalan !

Bedrettin Dalan İsrail'de mi?

Dalan'ı kaçıran medya patronu kim?

Dalan'ın Vakfı'ndaki sürpriz isim

İlgili haberler;

Albayın evindeki silahlar böyle taşındı!

En sert tepki Hürriyet'ten !

Ergenekon muvazzaf subaylara uzandı!

Bir Tuncer Kılınç portresi...

Paşa'dan emir alan gazeteci !

Cindoruk'tan akıl almaz sözler! -Video

Emniyet amiri ile yüzbaşı gözaltında!

CHP'nin Ergenekon'da 'büyük' korkusu

Yalçın Küçük ve Dalan'a Ergenekon şoku!

İşte bugün Ergenekon'da gözaltına alınanlar

Gözaltına alınanlar İstanbul'a gönderilecek

Bir emekli Orgeneral daha gözaltında

Yalçın Küçük'ün evinde arama!

Kanadoğlu: Evimdeyim arama yok

Sivas'ta 9 kişi gözaltına alındı

Ergenekon operasyonunda şok isimler



Bu haber 6,506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,482 µs