intikam operasyonu! | " /> intikam operasyonu! | "/>

En Sıcak Konular

Hukuk değil, intikam operasyonu!

7 Ocak 2009 17:14 tsi
Hukuk değil, intikam operasyonu! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal son yapılan Ergenekon tutuklamalarını ağır bir dille eleştirdi. İktidar bu sözlere çok kızacak!

Ergenekon Savcısının talimatıyla bugün gerçekleştirilen Ergenekon'da son dalga operasyonlarının ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal basın toplantısı düzenledi.
 
Yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin yeni bir dönemeçten geçmekte olduğunu gösterdiğini söyleyen Baykal, "Hiç şüphe yok ki Türkiye yeni bir virajı dönüyor" dedi.
 
"Yapılan operasyonlar hukuki değil siyasi bir davayla yüzyüze olduğumuzu gösteriyor." diyen Baykal, bunun hukuk devletinde tasavvur bile edilemeyeceğini söyledi.
 
Hiç bir hukuk devletinde böyle bir manzaranın olmadığını ileri süren Baykal, bu tür operasyonların ancak rejim değişikliğinin yapıldığı ülkelerde yaşanabileceğini öne sürdü.
 
HUKUK OPERASYONU DEĞİL İNTİKAM OPERASYONU
 
Siyasi bir hesaplaşmanın yaşandığını iddia eden Baykal, "Bu bir hukuk operasyonu değil, bir intikam operasyonudur. İntikam alınmaktadır. Yapılanları fitil fitil burnundan getiririm operasyonudur." diye konuştu.
 
Yapılan uygulamanın uluslar arası hukuka ve Türkiye Anayasası'na uygun olmadığını savunan Baykal, uygulamanın kendine has bir uygulama olduğunu iddia etti. "Hiç bir hukuk devletinde böyle bir uygulamadan söz edilemez" diyen Baykal,"Ortada bir iddianame yok, 1.5 yıl gözaltında tutulacaklar, gözaltında olanlar ölecek. Böyle bir adalet olmaz. Adalet bir bütündür. Aşama aşama tutuklamalarla bir dava yapılmaz. Bugün yaşanan budur. Bu hesap gözaltına alınan insanlardan sorulmuyor. Hesap onların temsil ettiği ilkelerden soruluyor. Cumhuriyetle, cumhuriyetin temel ilkeleriyle, cumhuriyetin temel değerleriyle hesaplaşılmaktadır" dedi.
 
CUMHURİYETİ SAVUNACAKLARA GÖZDAĞI VERİLMEKTEDİR
 
Bu  mücadelenin ince bir siyasi yöntemle yapıldığı iddiasında bulunan Baykal, "Toplumda görev yapmış çeşitli insanlar, suç işlemiş insanlarla yan yana getirilerek siyasi bir kirletme yapılıyor. Cumhuriyet'i savunanlardan hesap soruluyor ve bundan sonra savunacak olanlara gözdağı veriliyor." ifadelerinde bulundu. 
 
Davanın Silivri'de yapılmasını da eleştiren Baykal, "Mafya mensupları için mi Silivri seçilmiştir, yoksa saygın insanlar için mi seçilmiştir?" diye sordu.
 
Yaşananların arkasında tartışma götürmez bir şekilde iktidar olduğunu öne süren Baykal, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın daha önceden bunu söylediğini de sözlerine ekledi.
 
BU GİDİŞ İYİ BİR GİDİŞ DEĞİL
 
"Değerli arkadaşlarım, bu gidiş iyi bir gidiş değildir" diyen Baykal, hiç bir hukuk devletinde böyle bir tablonun olmadığını söyledi. Baykal, "Bu projeyi yapanlar için, uygulayanlar için ve kenara çekilip sessizce izleyenler için iyi bir gidiş değildir. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Sessiz kalanlar sorumluluğun bir parçası olurlar." ifadelerinde bulundu.
 
GÖSTERİŞLİ TUTUKLAMALARLA YOLSUZLUKLAR ÖRTBAS EDİLEMEZ
 
İktidarın tutuklamalarla ekonomik kriz ve yolsuzlukların üzerini örtmeye çalıştığını savunan Baykal, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Medyanın içeriğinin de değiştirilmeye çalıştığını söyleyen Baykal, medya monopolü oluşturulmaya çalışıldığını da öne sürdü. "Medya yapısı değiştirilmiştir" diyen Baykal, hiç bir demokrasi de olmayan bir iletişim denetleme sisteminin kurulduğunu söyledi ve Başbakan'ın talimatı doğrultusunda bunun yapıldığını iddia etti.
 
8 SUTUN

Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,425 µs