'İsrail'e müdahale şart oldu' | " /> 'İsrail'e müdahale şart oldu' | "/>

En Sıcak Konular

ASKON: 'İsrail'e müdahale şart oldu'

7 Ocak 2009 17:15 tsi
ASKON: 'İsrail'e müdahale şart oldu' Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), İsrail'in askeri, ticari ve siyasi olarak mahkum edilmesi gerektiğini söyledi.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, İsrail'İN Gazze saldırılarıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, İsrail kurulduğu günden bu tarafa öncelikle bölge, sonra da tüm dünya için kriz üretmeye devam ettiğini savundu.

"Artık 'İsrail' demek 'vahşet' demekle aynı anlama geliyor" diyen Koca, "Kendi uydurmalarından kaynaklanan ideolojileriyle, kendilerine çizmiş oldukları hedefleri için dram üretmeye devam ediyorlar. İnsanlığın hiçbir ölçeğiyle değerlendirmesi yapılamayacak olan bu vahşiler için artık kınama, uyarma, kızma zamanı gelmiş ve geçmiştir. Artık İsrail'e müdahale etme zamanıdır. İsrail, bütün önemli ülkeleri bir şekilde kontrolünde tutarak cinayetlerine devam etmektedir. Kimilerini ekonomik tehditle, kimilerini siyasi tehditle, kimilerini de gizli istihbarat tehdidiyle susturmayı başararak işlerini yürütmektedir" dedi.

Uluslar arası kuruluşlar ve başta ABD olmak üzere dünya ülkelerinin İsrail'i tüm platformlarda savunmaya devam ettiğini kaydeden Koca, "Bu büyük talihsizliğin, hukuksuzluğun, acının sonuçlarını da maalesef en fazla garip, savunmasız Filistin halkı ve masum çocuklar yaşamaktadır. Bizim, Türk halkı olarak, 20. yüzyılın başına kadar tüm bölgeye sahip çıkan bir geçmişimiz var. Yine aynı insanlara sahip çıkma anlamında gayretimizi, çabamızı ortaya koyuyor ve insani yardımlarımızı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ancak artık arzumuz ve beklentimiz odur ki, İsrail'e çok daha fazla yaptırmalar gerekmektedir. İsrail askeri olarak mahkum edilmelidir. İsrail ticari olarak mahkum edilmelidir. İsrail siyasi ve diplomatik olarak mahkum edilmelidir" şeklinde konuştu.

Filistin'in derhal korunmaya alınması ve bağımsız devleti ilan edilmesi gerektiğini belirten Koca, "(Filistin) tanınmalı ve halen tahrip edilen Gazze derhal onarıma alınmalıdır. Aksi halde orada ileri teknolojik silahlarla dökülen çocukların kanları, hepimizin kabusu haline dönüşecektir" dedi.


timetürk



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,453 µs