En Sıcak Konular

Aytaç Durak Başbakan'a neden teşekkür etti?

7 Ocak 2009 16:02 tsi
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak, “Bana 5 yıl süreyle AKP çatısı altında kente hizmet etme şansı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum” dedi.

Aytaç Durak, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlediği sohbet toplantısında, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Belediyeciliğin kolay bir iş olmadığını belirten Durak, 4 dönemdir başkanlık, 2 dönem belediye meclis üyeliği yaptığını, öncesinde de devlette çalıştığını, başkanlık görevine bilgi birikimleriyle geldiğini kaydetti.

Yaklaşık 5 yıl önce Adanalıların AKP'den aday olmasını istediğini ancak o dönemde AK Parti teşkilatının kendisinin aday gösterilmesine direndiğini belirten Durak, “5 yıl sonra girdiğim MHP'de büyük bir kalabalık beni alkışladı. Bu partide hüsnükabul görmem beni son derece memnun etti” diye konuştu.

Durak, AK Parti çatısı altında görev yapmaktan hiçbir zaman pişman olmadığını ifade ederek, “Bana 5 yıl süreyle AK Parti çatısı altında kente hizmet etme şansı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum” dedi.

MHP'ye pazarlıkla girmediğini, kendisinden bir şey isteyen olmadığını belirten Durak, şunları söyledi:
“Bugüne kadar Adana'da yapılan anketlerde CHP dahil her partiden seçmen, 'Belediye başkanlığında kimi görmek istiyorsunuz” sorusuna 'Aytaç Durak'
yanıtını vermiştir. Diğer siyasi partiler seçimlerde Aytaç Durak'ı aşacak aday bulamıyor, halen araştırıyorlar.”

Durak, AK Parti'den istifa etmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i aradığını ifade ederek, “Melih rahat ol, bir parti 2 güçlü belediye başkanının üzerini çizemez dedim. Ama son güne kadar rahat olmadı. Ağzı yüzü yara oldu” dedi.

“ÇALDI, ÇIRPTI DİYEMİYORLAR”

Durak, hiç kimsenin kendisine “çaldı, çırptı, yolsuzluk yaptı, hizmet yapmadı” diyemediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Ne diyecekler, mesleğimden dolayı edindiğim arsa konusunu gündeme getiriyorlar. Mesleğimden dolayı arsa varlığımın olması doğaldır. Ayrıca, eskiden gelen arsa varlığım vardır. Bu her seçimde tartışma konusu yapıldı. Ne var, herkesin arsası olsun. Terzinin kumaşı, kuyumcunun altını olur. Müteahhidin de en önemli ham maddesi arsadır. Kardeşlerimle bugüne kadar kentte çok sayıda konut yapmışızdır. İnşaat yaptığımız arsaların tamamı şahıslardan alınmıştır. Sadece bir tane devletten alınmıştır. Devletin bir arsası kooperatife geçmiş sonra ailem bu arsayı almış. Burada çalma çırpma var mı? Devlet her gün hazine arazisi satıyor. Belediye de çok arsa sattı, halen de satıyor. Satışa sunacağımız arsaları isteyen gelir alır ancak Durak veya bir yakını alırsa olay oluyor.”

“Ankara'daki şahıs doğru bilgilendirilseydi bana, 'yolsuzluk yaptı' diyemezdi” diyen Durak, şöyle devam etti:
“Bana kim 'yolsuzluk yaptı' derse onu ağzına tıkarım. Kimse Ankara'dan gazel atmasın. Ben önüme bakıyorum. Bana yine iftiralar atılacak. Ancak Adanalı bu iftiraları sandıkta ağızlarına tıkayacak. Benim geçmişim belli. Benim başkan olduğum belediye koridorlarında geçmiş yıllarda olduğu gibi ne hırsızlar ne kapkaççılar ne de çeteler var. Daha önceleri başkanın makam odasına giremiyorduk, odasını görmek için birilerini devreye sokardık. Şimdi ise tüm kapılar açık.”

“SEN İKRAMİYEDEN ÇIKTIN”

Durak, merkez ilçe Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün 5 yıl önce seçildikten sonra “büyüklük hastalığı”na yakalandığını ifade ederek, “Aslında büyük değiller. Büyükşehirin alt kademe belediyesidir. Başkan Öztürk'ün meclis oturumlarına gelmemesi Seyhanlıların aleyhine olmuştur. Meclis oturumuna niye gelmiyor, Seyhan ayrı bir devlet mi? 1 milyon Seyhanlı adına konuştuğunu söylüyor. Oysa Adana'nın nüfusu o kadar. Sen ikramiyeden çıktın, birileri yazdı kucağımıza verdi” dedi.

Bir gazetecinin “AKP'den seçimlerde karşınıza eski milletvekillerinden Abdullah Torun ve Mehmet Ali Bilici veya Seyhan Belediye Başkanı Öztürk'ten hangisinin çıkmasını istersiniz” sorusuna ise Durak “3'ü birden gelsin” yanıtını verdi.

Aytaç Durak, İstanbul, Ankara ve Gaziantep büyükşehir belediyeleriyle birlikte dış borcu en çok olan belediye olduklarını ancak karşılığında kente 50-100 yıl hizmet verecek içme suyu, arıtma ve metro gibi tesisler bulunduğunu bildirdi.

Durak, 16 büyükşehir belediyesi arasında Kayseri'den sonra vatandaşa en ucuz suyu temin eden belediye olduklarını, satın aldıkları 33 otobüsün gelecek günlerde, yaptırdıkları ekmek fabrikasının ise gelecek ay hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

A.A.



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,547 µs