En Sıcak Konular

'Ordu göreve' görüntüsüyle hafızalarda !

7 Ocak 2009 15:52 tsi
YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, terör örgütü Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Peki Gürüz hangi görüntüsüyle hafızalara kazınmıştı?

Gürüz'ün Yıldız'da bulunan evine bu sabah saat 08.00'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından baskın yapıldı. Polis ekipleri, Gürüz'ün telefonla konuşmaması için cep telefonunu da aldılar. Gürüz'le birlikte evde eşi ve bir yardımcısı bulunuyordu. Emniyet ekipleri Gürüz'ün evinde saat 12.45 kadar arama yaparken, olayı duyan basın mensupları da dairenin kapısına kamp kurdu. Gürüz'ün arkadaşı olduğunu söyleyen bir bayan gelerek dairenin kapısını çaldı. Kapının açılmaması üzerine bayan, Gürüz ve ailesine ulaşamadığını söyledi.

CHP'LİLER YALNIZ BIRAKMADI

Evde aramanın yapıldığı esnada CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile İstanbul Milletvekili Nur Serter de eve geldi. Milletvekilleri dairenin kapısını çalarak polisle konuştular. Milletvekillerinin dairenin kapısından ayrılarak bina önüne basın açıklaması yapmak için çıktıkları anda polis tarafından Gürüz de dışarı çıkarıldı. Eline kelepçe takılmaya Gürüz basın mensuplarının sorularına cevap vermedi. Gürüz'ün evinden iki torba eşya, bir bilgisayar kasası ve bir dizüstü bilgisayar emniyete götürüldü.

 ORDU GÖREVE

Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz 'Ordu göreve' pankartını taşıyanlarla çekilmiş aynı karedeki fotoğrafıyla kamuoyunun gündeminde uzun süre yer etmişti. Ankara'da 2003 yılında düzenlenen 'Cumhuriyet'e Saygı' yürüyüşündeki pankart davası beraatle sonuçlanmıştı.

İLGİNÇ KARAR!

Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Tahir Babaoğlu'nun gerekçeli kararı ise şaşkınlığa yol açmıştı. Yargıç Babaoğlu, pankartla ilgili basında çıkan çok sayıda fotoğraf ve Emniyet kamerası kayıtlarına rağmen 'delil yetersizliği'nden beraate hükmettiğini açıkladı. Karar yazısında, 'suçun yasal unsurlarının olayda gerçekleşmediği, sanıkların eyleminin askerleri darbeye çağrı suçunun oluşumu için yeterli bulunmadığı ve suçu işlediklerine dair yeterli delil elde edilemediği' vurgusunu yaptı. 2004 yılında açılan dava, yaklaşık 4 yıl sürdü. Atatürkçü Düşünce Derneği ile Ankara Üniversitesi'nin 25 Ekim 2008'de ortaklaşa gerçekleştirdiği rektör ve öğretim üyelerinin cübbeleriyle katıldığı eylemde, Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu üyesi 11 kişi 'Ordu göreve!' pankartı açmıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği ile Ankara Üniversitesi'nin 25 Ekim 2003'te ortaklaşa gerçekleştirdiği rektör ve öğretim üyelerinin cübbeleriyle katıldığı eylemde, Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu üyesi 11 kişi 'Ordu göreve' pankartı açmıştı. Dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz'le çok sayıda rektörün katıldığı gösteride pankartı taşıyanlar hakkında 'askerleri, kanunlara karşı itaatsizliğe sevk etmek' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada beraat kararı çıkmıştı.

samanyolu haber



Bu haber 982 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,896 µs