En Sıcak Konular

Millete rağmen vekiller Cargill dedi

0 0 0000 00:00 tsi
Millete rağmen vekiller Cargill dedi Kamuoyunda Cargill Yasası olarak bilinen Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkındaki Kanunda Değişiklik öngören Yasa, Meclis Tarım Komisyonunda aynen kabul edildi. Vekiller, milletin çıkarlarına ters düşmesine rağmen, bir kez daha Cargill için çalıştı.

TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkan Vekili Atlan Karapaşaoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, daha önce veto ettiği, “Cargill Yasası”na ilişkin “Cumhurbaşkanı yanlı davranıyor” eleştirisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto ettiği kamuoyunda Cargill Yasası olarak bilinen Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkındaki Kanunda Değişiklik öngören Yasa, Meclis Tarım Komisyonunda aynen kabul edildi.

Yasanın TBMM Tarım Komisyonundaki görüşmeleri iktidar ile muhalefet arasında zaman zaman tartışmaların yaşanmasına neden oldu. CHP’li Necati Uzdil, Tarım Bakanlığı ve Tarım Komisyonun, tarım topraklarının başka amaçlarla kullanımına izin veren bir yasayı çıkarmasını yadırgadığını belirterek, “ Bir Amerikan firmasına boyun eğiyorsunuz. Bir yerlerden gelen talimatla virgülüne dokunmadan yasayı aynen çıkaracaksınız, elinizi vicdanınıza koyun, siz milletvekilisiniz” diye konuştu. AKP’li Abdullah Çetinkaya ise yapılan düzenlemenin 20 bin sanayi tesisini ilgilendirdiğini belirterek, “Bu izni biz vermedik 57. Hükümet döneminde verildi. Bu kararın altında da bazı CHP’li milletvekillerinin imzaları var” diye konuştu.

CHP’li Ramazan Kerim Özkan, yasanın amacının Cargill’i korumak olduğunu belirterek, “20 bin sanayi tesisi hikaye” diye konuşurken, Necati Uzdil, “20 bin değil 20 tanesini gösterin yeter. Bu düzenleme Cargill için çıkarılıyor” dedi. CHP’li Fahrettin Üstün ise Cargill için Başbakanlıkta özel toplantı yapıldığını ve sorunun çözümünün Başbakan tarafından bizzat istendiğini hatırlatarak, “Bu yasa Cargill’i ilgilendirmiyorsa neden 20 bin firma Başbakanlığa çağrılmadı da sadece Cargill temsilcisiyle Başbakanlıkta toplantı yapıldı. Biz yatıp kalkıp bir Amerikan firması için mi çalışacağız. Öyle yasalar çıkarıyorsunuz ki bugün Didim’de, Fethiye’de bir İngiliz çıkıp Belediye Başkanlığı için aday olsa kazanacak” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı yanlı”

Komisyon üyelerinin ardından söz alan ve söz konusu yasanın hazırlayan AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu ise yasanın doğrudan Cargill ile ilgili olmadığını , daha sonra Cargill’in müdahil olduğunu belirterek, “Ben başbakanlıkta bir toplantı yapıldığını ve Başbakanın bir talimat verdiğini bu yasa teklifini verdikten sonra öğrendim” dedi. Cumhurbaşkanının veto gerekçelerini de eleştiren Karapaşaoğlu, Cumhurbaşkanının veto gerekçesinde yer alan ifadelerinin doğrudan CHP’lilerin konuşmalarıyla örtüştüğünü belirterek, “Cumhurbaşkanı da veto gerekçesinde ‘Bir yabancı firma’ diyor. Bu Cumhurbaşkanının yanlı olduğunu ortaya çıkarıyor.” dedi.

Karapaşaoğlu, CHP’nin geleneksel mantığını sürdürmeye devam ederek, Türkiye’yi izolasyona tabi tuttuğunu söyledi.

Hurriyet



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs