En Sıcak Konular

En ucuz elektrik 22.00'dan sonra

7 Ocak 2009 15:23 tsi
Amasya Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) Müdürü Ahmet Bircan Fettahoğlu, "Elektriğin en çok kullanıldığı akşam 17.00 ile 22.00 arasında tarife yüzde 50 zamlı oluyor" dedi.

YEDAŞ Müdürü Ahmet Bircan Fettahoğlu, mekanik sayaçlar ile dijital sayaçlar arasındaki farkı anlatarak mekanik sayaçlarda tarifeli sistemi şansının olmadığını, dijital sayaçlarda ise isteyen herkesin tarifeli sistemi seçme hakkının olduğunu belirtti.

Elektriğin en çok kullanıldığı saat olan akşam 17.00 ile 22.00 arasında normal tarifeye göre yüzde 50 zamlı ödeme yapıldığını belirten Ahmet Bircan Fettahoğlu, "17.00 ile 22.00 saatleri elektriğin en çok tükeldiği saatler. Bu saatlerde elektrik normal fiyatından yüzde 50 daha zamlı tarifelendiriliyor. Akşam 22.00 ile sabah 06.00 arasında kullanılan elektrik ise en ucuz tarifeli elektrik kullanım saati. Sabah 06.00 ile akşak 17.00 arasında ise normal fiyat uygulaması yapılıyor. Dijital saati olan tüketiciler YEDAŞ'a müracaat ederek tarifeli sisteme geçmek istediklerini belirterek hangi saatlerde elektrik kullanacaklarını kendileri seçebiliyorlar, tarifede o saatlere göre ücretlendiriliyor. Özellikle çalışan ev hanımları akşam eve geldiklerinde ev işlerini akşam yapıyorlar, bu da tüketimi artırıyor ve fiyat yüklü geliyor" diye konuştu.

153 bin 179 abonesi bulunan Amasya YEDAŞ'ın 2008 yılı içerisinde 468 milyon 705 bin 586 kWh enerji aldığını, alınan bu enerjinin 426 milyon 3 bin 125 kWh'sinin aboneler tarafından kullanıldığını, geri kalan yüzde 9,1'lik kısmının ise kayıp kaçak diye adlandırılan kullanılmamış elektrik olduğunu ifade eden Fettahoğlu, "Harcanmayan elektrik yüzdesinde Türkiye genelinde en iyi 20 il içerisindeyiz. Amasya genelinde bulunan 153 bin 179 aboneye 220 personel ile hizmet ediyoruz. 153 bin 179 abonenin 15 bini ise faal değil" şeklinde konuştu.

TimeTürk



Bu haber 1,114 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs