En Sıcak Konular

İstanbul'dan İsrail'e yürüyüş başlıyor

7 Ocak 2009 15:10 tsi
İsrail vahşetine karşı en sert tepkilerin ortaya konduğu Türkiye'de yeni bir eylem başlatılıyor. İstanbul'da oluşturulacak konvoy Anadolu'yu baştan başa geçerek İsrail sınırına yürümeye hazırlanıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına en büyük tepki Türkiye'den geliyor. İsrail Büyükelçiliği ve İsrail Konsolosluğu önünde yapılan protesto eylemlerinin yanında Türkiye'nin değişik yerlerinde farklı protestolar ortaya konuluyor.
 
EN İLGİNÇ EYLEM CUMARTESİ BAŞLIYOR
 
İsrail'e yönelik en ilginç tepki ise Cumartesi günü başlatılıyor. Filistinle Dayanışma Vakfı İstanbul'dan bir konvoyla Filistin'e gitmeye hazırlanıyor. Vatan Caddesi'nden yola çıkacak konvoya özellikle sivil vatandaşların destek vermesi bekleniyor.
 
Dayanışma Vakfı Başkanı Hüsnü Kılıç, İstanbul'dan yola çıkacak konvoyun Adapazarı, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Maraş, Gaziantep ve Kilis'i geçerek Suriye sınırı'na varacağını söyledi. Kılıç, bürokratik işlemlerin tamamlanması durumunda, konvoyun Suriye'de de devam ederek, Golan Tepeleri'ne ulaşacağını kaydetti.

SEMBOLİK BİR EYLEM

Eylemin sembolik olduğu hatırlatmasında bulunan Kılıç, Filistin'e duyarlı herkesi eyleme destek vermeye çağırdı. İsteyenin istediği yerde eyleme katılıp istediği yerde bırakabileceğini söyleyen Kılıç, "İstanbul'da katılan bir vatandaş, İzmit'te bırakabilir; İzmit'te başlayan, Sakarya'da veya Ankara'da bırakabilir. Ancak eyleme sonuna kadar devam etmek isteyenlerin pasaportlarını yanlarına almaları gerekiyor. Eylem'in amacı, ulusal ve uluslararası bir tepki ortaya koyabilmek" diye konuştu.

BİN KİŞİLİK KONVOYLA YOLA ÇIKILACAK

İstanbul'dan bin kişilik bir konvoyla yola çıkmayı hedeflediklerini söyleyen Kılıç, eylemin hafta sonu 2 günlük olarak planlandığını, ancak pazartesi gününe sarkabileceğini söyledi. Kılıç, eyleme 12-13 sivil toplum kuruluşunun da destek verdiğini ancak ailecek sivil katılımları daha çok önemsediklerini de kaydetti.
 
8 SUTUN



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,154 µs