şok isimler | " /> şok isimler | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon operasyonunda şok isimler

7 Ocak 2009 12:02 tsi
Ergenekon operasyonunda şok isimler 
Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen son operasyon bu sabah saat 07.00'de ilk olarak Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Ankara ve İstanbul'da bulunan evlerine yapılan polis baskınıyla başladı. 6 ayrı ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda 37 kişi gö

Küçük'ün Ankara'daki evinde bulunan CD'lere ve bilgisayara el kondu. Arama hala devam ediyor. Hakkında 7 aydır arama emri bulunan Küçük'ün arama sonrası İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

Sonrasında da Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun başta TRT 2 olmak üzere TV kanallarında gözaltına alındığına ilişkin haberler yayınlandı. Kanadoğlu bu haberleri yalanladı, ''Evimdeyim. Gözaltı yok'' dedi ama yine de her an Kanadoğlu'nun evine de polis baskını yapılacağı konuşuluyor.

Operasyondaki diğer bir şok isimse İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'a ait İstanbul Acıbadem'deki İstek Vakfı ve Kayışdağı'nda bulunan Yeditepe Üniversitesi'nde yapılan polis aramasıydı. Buradaki Dalan'ın ofisindeki arama hala devam ediyor. Dalan'ın 2 aydır yurtdışında olduğu belirtiliyor.

İBRAHİM ŞAHİN

Ardından peşpeşe gözaltı haberleri gelmeye başladı. Sabah saatlerinde Ankara'daki evine polis baskını yapılan Özel Harekat Dairesi Eski Başkanı İbrahim Şahin gözaltına alındı. Şahin'in evinde sabah saat 07.00 sıralarında başlayan polis araması da hala devam ediyor.

KEMAL GÜRÜZ

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün Ankara'nın Yıldız Semtin'de bulunan evinde de Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılıyor. Telefonları kapalı olan Gürüz'ün evinin arandığına ilişkin olarak kardeşinin gazetecilere bilgi verdiği öğrenildi.

KEMAL YAVUZ

İstanbul'dan bir şok gözaltı haberi daha geldi. Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'da eski ordu komutanı emekli Orgeneral Kemal Yavuz'un da gözaltına alındığı belirtiliyor.

TUNCER KILINÇ

Ergenekon soruşturması kapsamında Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da evi aranıyor.

ERDAL ŞENEL

Operasyon kapsamında Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli tümgeneral Erdal Şenel ve gazeteci Engin Aydın gözaltına alındı.


İLYAS ÇINAR

İstanbul'da emekli albay İlyas Çınar da gözaltına alındı.

 

İZMİR'DE BİR YÜZBAŞI VE EMNİYET AMİRİ GÖZALTINDA

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Özel Harekat Emniyet Amiri Ergin Erkılınçoğlu ile ismi açıklanmayan denizci bir yüzbaşı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talimat üzerine gözaltına alınan 2 kişinin İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildiği öğrenildi.

hurriyet



Bu haber 1,068 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs