Yermez'i çağırdı | " /> Yermez'i çağırdı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon savcısı Yermez'i çağırdı

7 Ocak 2009 08:22 tsi
Ergenekon savcısı Yermez'i çağırdı 
Üzeyir Garih'in katili Yener Yermez'in itiraflarının ardından avukatı Yalçınkaya mahkemeye başvurarak 'yeniden yargılanma' talebinde bulundu. Mahkemeye 6 yeni delil sunan Yalçınkaya, Savcı Öz'ün ifadesini almak için Yermez'i çağırdığını söyledi.

Üzeyir Garih'i öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Yener Yermez'in avukatı Mustafa Yalçınkaya, dün Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'iade-i muhakeme' (yeniden yargılanma) talebiyle mahke-meye başvurdu. Yalçınkaya, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün 'Ergenekon tutuklusu Emin Gürses, Adli Tıp'taki odama gelerek 'ifadeni değiştirme, cinayeti üstlen' dedi' itirafında bulunan Yermez'in ifadesini almak için çağırdığını söyledi.

ERGENEKON İNCELEMESİ

Mustafa Yalçınkaya, Bakırköy Adliyesi'ne gelerek, Garih cinayetine ilişkin yeniden yargılama yapılması istemiyle hazırladığı 3 sayfalık dilekçe ve eklerinin bulunduğu dosyayı Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Dilekçesini verdikten sonra açıklama yapan Yalçınkaya, mahkemenin, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Garih ile ilgili dava dosyasını talep edeceğini ve bu dosyanın incelenmesinin ardından talebinin kabul edilip edilmeyeceğini hükme bağlanacağını söyledi.

GARİH DOSYASI 13. AĞIR CEZA'DA

Avukat Yalçınkaya, müvekkilinin Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla tutuklu bulunduğu Kırıkkale Cezaevi'nden ifade vermek üzere çağırıldığını kaydetti. Yalçınkaya ayrıca Garih cinayetinin hükme bağlandığı Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyanın da Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldiğini ifade etti. Mahkemeye sunduğu ilekçede, Eyüp 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada müvekkilinin aleyhine hüküm verildiğini belirten Yalçınkaya ortaya çıkan yeni delilleri 6 maddede sundu. Yalçınkaya dilekçede '10 Ekim 2001 tarihli Adli Tıp Raporu'nda bıçak tespiti ve kesici yara izlerinin hangi bıçaktan olduğuna ilişkin verilen raporda tüm tespitler çelişkilidir. Rapor, Garih üzerinde yapılan inceleme sonucu birden fazla 3 ayrı bıçak kesici izi tarif edilmektedir' dedi. Yalçınkaya, Yermez'e ait olduğu iddia edilen ancak üzerinde yakalanmayan pantolondaki küçük kan lekesinin şüpheli olduğunu da belirtti.

TORUN NEDEN KAÇIRILDI

Garih'in yakın arkadaşı Doğan Kasadolu'nun, cinayetten sonra torunun kaçırıldığı, fidye istendiği ve fidyenin aile tarafından ödendiği iddiasının da araştırılmasını isteyen Yalçınkaya ayrıca Ergenekon sanığı eski Ümit Sayın'ın Yermez ve Garih'e ait bilgi ve kayıtların ele geçirmesinin, Adli Tıp raporunu şaibeli hale getirdiğini ileri sürüldü.

GARİH'İN MEZARI DA AÇILACAK

Yalçınkaya dilekçesinde Ergenekon davası kapsamında Üzeyir Garih'in cesedine otopsisi yapılmak üzere savcılığın karar aldığını belirterek 'Bu yapılacak inceleme sonucunda maktulün ölüm nedeni, ölüm sebebi, ölüm şekli farklılık arz etmesi halinde tek başına bu nedenle dahi yargılanmanın yeniden yapılması yasal zorunluluk haline gelecektir. Mahkemenin yeniden otopsi incelemesi ve olaydaki delillerin yeniden Adli Tıp Kurumu tarafından incelenip, değerlendirilmesini talep ederiz' dedi. Avukat, Yermez'in cinayetin işleniş biçiminden bihaber olduğu belirterek mahkemeden yeni deliller ışığında yeniden yargılama kararı vermesini ve müvekkilinin tahliyesini istedi.

İşadamı Üzeyir Garih'i öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum olan Yener Yermez'in şok itiraflarını Yeni Şafak yayınlamıştı. Yermez gönderdiği ilk mektupta 'Ölümle tehdit edilince cinayeti kabul etmek zorunda kaldım. Bana 1.5 milyon dolar teklif ettiler. Ergenekon sanığı Ümit Sayın, Adli Tıp'taki odama gelerek 'Yermez, senorya değişti, cinayeti üstlen' dedi' itirafında bulunmuştu. Yeni Şafak'a konuşan Garih'in yakın arkadaşı Doğan Kasadalu da cinayetten sonra Garih'in torunun kaçırılarak ailenin 'Olayın üzerine giderseniz katil çocuk olur' şeklinde tehdit edildiğini ileri sürmüştü. Kasadolu, çocuğu kaçıranların aileden yüklü miktarda fidye aldığını iddia etmişti.

yenişafak




Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs