Arap Birliği ABD'yi suçladı! | " /> Arap Birliği ABD'yi suçladı! | "/>

En Sıcak Konular

Arap Birliği ABD'yi suçladı!

7 Ocak 2009 08:07 tsi
Arap Birliği ABD'yi suçladı! Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, Gazze'deki İsrail saldırılarını durdurmaya yönelik anlaşmanın uzak olmadığını söyledi.

Sarkozy, Lübnan'ın güneyinde üslenen Fransız barış gücü askerlerini ziyaretinde gazetecilere, "Çözümler var eminim ve biz bunlardan uzakta değiliz. Bunun için en basitinden oyunculardan birinin doğru yönde gitmeye başlaması gerekiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sarkozy, bu anlaşmanın sağlanması konusunda küçük bir ümit olduğu için Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşmek üzere Şarm El Şeyh'e gideceğini söyledi.

FRANSA BAŞBAKANI FİLLON: GAZZE'DE ÇOK DAR DA OLSA ATEŞKESE GİDEN YOL VAR

Fransa Başbakanı François Fillon, Gazze'de "çok dar da olsa ateşkese giden bir yol" olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile yeniden görüşmek üzere Mısır'a gitmekte haklı olduğunu bildirdi.

Fillon, Fransız ulusal meclisinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin bugün Şam'da Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüştüğünü, ardından da Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek ile bir araya gelmek üzere Şarm El Şeyh'e dönmeye karar verdiğini belirterek, "Çünkü çok dar da olsa bir yol var, tüm oyuncuların baskısı sayesinde ateşkesi sağlamak için..." diye konuştu.

Sarkozy, Beyrut'ta Lübnan Devlet Başkanı Mişel Süleyman ile görüşmesinden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gazze ve Filistin topraklarında barışın sağlanması amacıyla dün sabahtan beri yürüttüğü diyaloğu sürdürmek için, Lübnan'daki Fransız barış gücü askerlerini ziyaretinin ardından yeniden Şarm El Şeyh'e gideceğini belirtmişti.

-ARAP BİRLİĞİ'NDEN ABD'YE SUÇLAMA-  

Öte yandan Arap Birliği, ABD'yi, BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de ateşkesin sağlanması yönünde bir karar çıkmasını engellemekle suçladı.

Arap Birliği'nin Filistin işleri başkan yardımcısı Muhammed Sobeih, New York'taki Arap bakanlar heyetinin, ABD'nin İsrail yanlısı tutumundan kaynaklanan sorun ve engellere karşın konseyden böyle bir kararın çıkması için uğraştığını belirtti.

Arap yetkili, ABD'nin İsrail'in Gazze Şeridi'nde saldırılarını sürdürmesi ve Hamas'ı ortadan kaldırabilmesi için böyle bir kararın çıkmasını engellediğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, Gazze'de ateşkes sağlanması yönündeki girişimler çerçevesinde görüşmelerde bulunmak üzere Birleşmiş Milletler'e (BM) gideceği belirtilmişti.

Rice BM Genel Merkezi'nin bulunduğu New York'a yapacağı kısa ziyarette, Gazze'de ateşkes sağlamaya yönelik uluslararası çabaların ilerletilmesi çerçevesinde, başta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere çeşitli temaslarda bulunacak.

Amerikan Dışişleri Bakanı'nın, ABD'nin dost ve müttefiki ülkeler, özellikle Arap ülkelerinin dışişleri bakanları ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya geleceği bildirilmişti.

Rice, BM Güvenlik Konseyi'nin TSİ gece yarısı yapılması öngörülen toplantısına da katılacak.

Star



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,393 µs