En Sıcak Konular

İsrail'den geri adım sinyali!

6 Ocak 2009 20:24 tsi
İsrail'den geri adım sinyali! İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'in Gazze Şeridi'nde uzun süreli bir harekata niyeti olmadığını söyledi.

Olmert, ordunun Gazze'deki harekatına ne zaman sona vereceği yolundaki bir soruyu, "Ne kadar kısa sürerse, o kadar iyi" diye yanıtladı ve "Gazze'yi işgal etmek ya da teröristlerin her birini öldürmek amacıyla yola çıkmadık. Ülkenin güneyindeki duruma değişiklik getirmek için yola çıktık" dedi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki roket saldırısına uğrayan bölgeleri bugün ziyaret eden, yerel yetkililerle görüşen ve Ber Şeva'daki hastanede yaralı askerleri ziyaret eden Olmert, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, İsrail ile Gazze arasındaki soruna bir çözüm bulunması için çeşitli dünya liderleriyle temaslarda bulunduğunu da söyledi. Olmert, "Ancak diplomatik bir çözüm için farklı düşünceler mevcut. Bunlarla ilgili olarak da dünyanın her tarafından liderlerle temas halindeyim" diye konuştu.

Gazze Şeridi ile Mısır arasında tüneller kazılarak, silah dahil, bir çok başka ürünün de girdiği Filadelfi Yolu olarak adlandırılan bölgeye de atıfta bulunan Olmert, sonucun Filadelfi Yolu sorununun etkili bir biçimde sonlandırılması ve kontrolüne imkan verecek bir çözümü içermesi gerektiğini dile getirdi.

Olmert, BM'nin barış çabalarına karşı olmadıklarını ama soruna aktif bir çözüm gerektiğini, kendilerinin de bunu sağlamaya çalıştıklarını savundu.

Gazze'yi yeniden işgal etme niyetinde olmadıklarını ifade eden Olmert, Hamas'a şimdiye kadar görmediği ölçüde ağır bir darbe indirdiklerini belirterek, "Bu kadar roket saldırısına karşı dudaklarını ısırıp, kendini tutan hiçbir devlet gösterilemez" dedi. Olmert, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün dünyanın her tarafında bizi kınayanlar bizim yerimizde olsalardı, bizden daha güçlü ve zalim bir tepki gösterirlerdi."



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs