En Sıcak Konular

Yener Yermez tahliye istiyor

6 Ocak 2009 20:21 tsi
İş adamı Üzeyir Garih'i öldürdüğü gerekçesiyle müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan Yener Yermez hakkında istek..

İş adamı Üzeyir Garih'i öldürdüğü gerekçesiyle müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan Yener Yermez'in avukatı Mustafa Yalçınkaya, "iade-i muhakeme" talebiyle mahkemeye verdiği dilekçede, yeniden yargılama kararı verilmesini ve bu yargılama sonunda Yermez'in tahliye edilmesini istedi.
Yalçınkaya, Garih cinayetine ilişkin yeniden yargılama yapılması istemiyle Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesine 3 sayfalık bir dilekçe ile Yener Yermez'in el yazısıyla yazdığı 6 sayfalık belgeyi verdi.

Adliye önünde gazetecilere konuya ilişkin bilgi veren Yalçınkaya, müvekkili hakkındaki davanın yeniden görülmesi amacıyla mahkemeye başvurduğunu söyledi.

Mahkemeye sunduğu dilekçenin başlıklar halinde olduğunu dile getiren Yalçınkaya, dilekçede, Üzeyir Garih'in öldürülmesine ilişkin yeniden otopsi raporu düzenlenmesini ve yeni tanıkların dinlenilmesini talep ettiklerini aktardı.

Dilekçeden

Yalçınkaya'nın mahkemeye sunduğu dilekçede, Garih cinayetiyle ilgili 10 Ekim 2001 tarihli Adli Tıp raporunda, bıçak tespiti ve kesici yara izlerinin hangi bıçaktan olduğuna ilişkin tüm tespitlerin çelişkili olduğu savunuldu.

Dilekçede, son zamanlarda tüm görsel ve yazılı basında yer alan haberlerde, Garih'in eski arkadaşı olan Doğan Kasadoğlu'nun açıklamalarının, cinayetin işlenişine ilişkin esrar perdesini araladığından bahsedildiği ifade edilerek, şöyle denildi:

"Kasadoğlu'nun konuya ilişkin Cumhuriyet Savcılığına verdiği belirtilen dilekçede, Garih'in öldürülmesinden sonra, torununun kaçırılarak fidye istendiği ve ailesince bu fidyenin ödendiği, Garih'in torununun da Amerika'ya gönderildiği ve o tarihten itibaren Türkiye'ye hiç gelmediği açıkça belirtilmiştir. Bu konuda yapılacak tahkikat sonucu bu beyanımızın doğruluğu saptanacaktır.

Adli Tıp Doktoru Ümit Sayın'ın sanık sıfatıyla tutuklu yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosya kapsamında yer alan iddianame ve dosya içeriğinde yer aldığı belirtilen bilgi ve belgeler ışığında Yermez ve Garih'e ait birtakım belge ve kayıtlar ele geçirildiği belirtilmiştir. Bu durumda Yermez aleyhine mahkemenizce verilen kararda esas alınan Adli Tıp raporu şaibeli hale gelmiştir."

Dilekçede, "Ergenekon" davası kapsamında, Üzeyir Garih'in otopsisinin yapılması için ilgili Cumhuriyet savcısının karar aldığı savunularak, "Yapılacak inceleme sonunda Garih'in ölüm nedeni ve şekli farklılık arz etmesi halinde yargılamanın yeniden yapılması zorunluluk haline gelecektir. Mahkemenin yeniden otopsi incelemesi ve olaydaki delillerin yeniden Adli Tıp Kurumunca incelenip değerlendirilmesini talep ediyoruz" denildi.



Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs