En Sıcak Konular

KKTC erken seçime gidiyor

6 Ocak 2009 19:33 tsi
KKTC'de hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) 19 Nisanda "erken seçim" kararı aldı.

KKTC'de hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) "19 Nisanda erken seçim" kararı alması, KKTC Cumhuriyet Meclisi'ndeki siyasi partilerce "beklenen bir karar" olarak değerlendirildi.

Siyasi parti başkanları, yaptıkları açıklamalarda, dün açıklanan erken seçim tarihi kararını değerlendirdi.

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, düzenlediği basın toplantısında, 19 Nisanda yapılacak seçimin erken seçim olmadığını, "mecburi seçim" olduğunu söyledi.

Eroğlu, "Seçimlere bir yıldan az bir süre kala yapılan seçimlere erken seçim denilmez. Şimdi yapılan, seçim tarihinin öne çekilmesidir... 19 Nisan olarak açıklanan mecburi seçim tarihine varız, daha önce derlerse ona da varız" dedi.

Eroğlu, aday belirlemeye şubat ayında başlayacaklarını da açıkladı.

TURGAY AVCI

Hükümetin küçük ortağı Özgürlük ve Reform Partisi'nin (ÖRP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, erken seçim konusunda CTP'yle görüş birliği içinde olduklarını ve "erken seçimden en karlı çıkacak partinin ÖRP olacağını" söyledi.

"Kilit parti konumu sayesinde yeni hükümetin ÖRP tarafından şekillendirileceğini" öne süren Avcı, "ÖRP, değişimin, reformun ve ilerlemenin sesi ve temsilcisidir" dedi.

Seçime hazır olduklarını belirten Avcı, "Ülkemiz siyasetinin bir erken seçimle yeniden renklenmesi, bazı siyasi partilerin küskünlüklerinin giderilmesi ve siyasette barış ortamının yeniden tesis edilmesi açısından erken seçimin yararlı olacağını düşünüyoruz. Halkımızın özgür iradesine güveniyor ve halkımızın ÖRP'siz bir siyaset ve hükümete izin vermeyeceğini biliyoruz" diye konuştu.

SERDAR DENKTAŞ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş da "Erken seçim kararının partisinde bayram havası yarattığını" söyledi.

Serdar Denktaş, "Daha bir ay öncesine kadar 'seçimler 2010'da' diyen hükümetin nihayet bu karara gelmiş olması bizim açımızdan mutluluk vericidir" dedi.

Serdar Denktaş, Eylül 2006'dan beri meclis çalışmalarını boykot eden ve kabul edilmese de istifalarını sunan DP'li milletvekillerinin meclise döneceğini de ifade etti.

DP Genel Başkanı Denktaş, erken seçimin, "çalınmış halk iradesinin teslim edilmesi kararı" olduğunu savunarak, "Bizim istifaya kadar süren boykotumuz da bu gerekçeyle ortaya konmuştur. Hedefe ulaşıldığı için istifalar geri alınacaktır ve seçim sath-ı mahaline girilecektir" dedi.

MEHMET ÇAKICI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da 19 Nisan 2009 olarak açıklanan seçim tarihinin beklenen bir tarih olduğunu söyledi ve TDP'nin "Kıbrıs Türkü'nün tek şansı" olduğunu savundu.

TDP'nin tüm kadrolarıyla uzunca bir süredir seçim hazırlıklarına başladığını belirten Çakıcı, "Tecrübeli elemanlarımızdan da yararlanan genç ve dinamik kadrolarımızla halka en iyi, en doğru ve en güzel plan ve projeleri sunmak için yola çıktık" dedi.

"Verdiği sözleri tutmayarak halkta hayal kırıklığı yaratan ve uyguladığı akıl dışı ekonomik politikalarla tarihin en büyük bütçe açıklarını yaratan CTP'nin günden güne eridiği" iddiasında bulunan Çakıcı, "Gün geçtikçe eriyen CTP'nin artık kaçacak yeri kalmamıştır. CTP'nin erken bir zamanda seçime gitmekten başka bir çaresi yoktur" diye konuştu.



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs