En Sıcak Konular

PSAKD: Asimilasyon sofrasına oturmayız

6 Ocak 2009 18:08 tsi
AKP'nin ilk olarak geçen yıl düzenlediği Alevilere yönelik iftar yemeği bu yıl da önde gelen Alevi dernekleri tarafından boykot ediliyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yemeğe katılmayacak. Dernek Başkanı Fevzi Gümüş, "Alevilerin kimlik mücadelesini veren biz Aleviler, AKP'nin asimilasyon sofrasına oturmayacağız'' dedi.
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, AKP iktidarının 7 Ocak 2008’de İstanbul Feshane’de vereceği iftar yemeğine Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ı katılmasını sert bir dille eleştirdi. Dernek, “Bu buluşma Dolmabahçe Sarayı’ndaki hangi gizli pazarlıkların meyvesidir?” diye sordu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, AKP’nin ülkeyi tek parti diktatörlüğüne sürüklediğini, devletin bütün kademelerinde cemaatçi kadrolaşma gerçekleştirdiğini kaydederek, “Küresel güçlerin oyuncağı haline gelen AKP iktidarının Alevilere yönelik sinsi asimilasyon politikaları devam ediyor” dedi.

AKP’nin organize ettiği iftar yemeğine dikkat çeken Gümüş, “Geçen yıl şova ve aynı zamanda fiyaskoya dönüştürdüğü iftar yemeğinden gerekli dersleri çıkarmayan AKP iktidarının 7 Ocak 2008’de İstanbul Feshane’de vereceği iftar yemeği AKP ve Hızır Paşa’nın sofrasına oturan ve kendilerini Alevi olarak tanımlayan bizce sadece rant ilişkilerinin peşinde koşan kimi Alevi çevrelerine yeni bir tokat olacağını şimdiden söylemek mümkündür” diye belirtti.

ALEVİLİKTE LÜKS MEKANLARDA ORUÇ AÇMA YOKTUR

Alevilikte lüks mekânlarda, şatafat ve gösteriş içinde oruç açma geleneğinin olmadığını kaydeden Gümüş, “Son iki yıldır, ısrarla Alevi iftarı denilerek, olmayan bir tanımlamanın ve oruç açma şeklinin gündemde tutulması iktidarın ve AKP zihniyetine teslim olmuş kimi Alevi çevrelerin art niyetini göstermektedir." dedi.  ‘

NE DEĞİŞTİ DE DOĞAN YEMEĞE KATILMAYI KABUL ETTİ?

Bir yıl önceki yemeğe katılmayan Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın bu yıl yemeğe katılmayı kabul etmesini sert eleştiren Gümüş, “Ne değişmiştir ki, bu yıl iftarda bulunacağını söylemiştir. Bu buluşma Dolmabahçe Sarayı’ndaki hangi gizli pazarlıkların meyvesidir?" diye sordu.

Gümüş, yemeğe katılmayacaklarını şu sözlerle ifade etti: “Yıllardır bedel ödeyerek Alevilerin kimlik mücadelesini veren biz Aleviler, AKP’nin asimilasyon sofrasına oturmayacağız. Kendisine Alevi diyen, Kerbela’nın acısını yüreğinde hisseden tüm Alevi canlarımızı da bu utanç sofrasında bulunmamaya çağırıyoruz.”



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,489 µs