En Sıcak Konular

Diyanet Aleviler için mesaj yayınladı

6 Ocak 2009 15:49 tsi
Diyanet İşleri Başkanlığı Aşure dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bardakoğlu imzasıyla yayınlanan mesaj Alevi derneklerini de memnun etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Aleviler için büyük öneme haiz olan Muharrem ayı ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu imzası ile yayınlanan mesajda Muharrem ayının önemine dikkat çekildi, bu ayın belirli günlerinde peygamber efendimizin oruç tuttuğunun altı çizildi. Aşura mesajında Ehl-i Beyt sevgisine vurgu yapan Bardakoğlu, Kerbela olaylarının tekrar yaşanmaması için Müslümanların bilinçli ve şuurlu olması gerektiğine dikkat çekti. Alevi dernekleri Diyanet'in mesajını olumlu bir yaklaşım alarak değerlendirdi. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, "Olumlu ve olması gereken bir yaklaşım. Kerbela matemi hepimizin acısı, Muharrem ayı hepimizin kutsal ayı. Acılarımız da sevinçlerimiz de ortaktır." dedi.
 
ALEVİLER MEMNUN
 
Geçmiş yıllarda Muharrem ayı ve Aşura'yı Cuma hutbelerinde gündeme getiren, vaazlarda Kerbela olaylarını işleyen Diyanet bu yıl bir adım daha atarak kutlama mesajı yayınladı. Aleviler tarafından memnuniyetle karşılanan kutlama mesajı olumlu ve atılması gereken bir adım olarak nitelendirildi. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, "Kerbela vakası bütün Müslümanları derinden sarsıyor. Böyle bir günün acısını vicdan sahibi olan herkes yaşar." dedi. Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ise kutlama mesajının son dönemde yaşanan fikir alış verişleri ve kurumlar arasında yapılan çalışmaların bir sonucu olduğunu belirtti. "Güzel bir yaklaşım canı gönülden destekliyoruz." diyen Altun, bilgi birikimi arttıkça her kesimde yanlış uygulamaların azalacağına dikkat çekti.
 
MUHARREMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Peygamber Efendimiz'in Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde oruç tuttuğunu hatırlattığı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Ancak Aşura, 10 Muharrem, Müslümanlar açısından çok daha özel bir öneme sahiptir. Sevgili Peygamberimiz'in 'dünyanın iki çiçeği', 'cennet çocuklarının efendileri' diye övdüğü, Hz. Ali ile Hz. Fatıma'nın ciğerparelerinden biri olan Hz. Hüseyin ve 70'den fazla arkadaşı 10 Muharrem 61'de (10 Ekim 680) siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela'da önce susuz bırakılmış, ardından da hunharca şehit edilmiştir. Bu elim olay, Hz. Peygamberi ve O'nun Ehl-i Beyti'ni seven biz bütün mü'minleri derinden yaralamış, kalplerimizi incitmiş, bölgesi, kültürü, mezheb ve meşrebi ne olursa olsun yediden yetmişe bütün müslümanları derin acılara sevk etmiştir. Hz. Nuh'un ve Hz. Musa'nın kurtuluşları gibi insanlık tarihi için pek çok önemli hadisenin cereyan ettiği kabul edilen Aşura günü, Hz. Hüseyin'in bu günde şehid edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında artık bu müessif olayla hatırlanır olmuş, Mazlum-ı Kerbela Hz. Hüseyin'e duyulan sevgi şiirlere ve maktellere yansımış, neticede Hz. Hüseyin, bütün mü'minlerin gönüllerinde taht kurarken, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler tarih karşısında ve vicdanlarda mahkum edilmiştir."

Mesajında Kerbela gibi müessif olayların tekrarlanmasını önleyecek bir bilinç ve anlayışa sahip olarak kardeşlik, birlik ve beraberliği korumak olduğunu hatırlatan Bardakoğlu, "Hz. Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi etrafında kenetlenen sevgi ve bağlılığımızın perçinleşmesini Cenab-ı Mevla'dan temenni ediyorum."

CİHAN



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,713 µs