En Sıcak Konular

Türkiye Gazze için düğmeye bastı

6 Ocak 2009 15:11 tsi
Türkiye Gazze için düğmeye bastı İsrail’in masum sivilleri hedef alan saldırısına bir tepki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geldi.

Filistin’deki insanlık dramı herkesin içini ürpertiyor. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’ün ardından Meclis Başkanı Toptan da, saldırıyı “dehşet verici” olarak yorumladı.

“Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde bebekler, kadınlar öldürülüyor, ayrım yapılmaksızın siviller katlediliyor” diyen Meclis Başkanı Toptan, Gazze’ye ulaştırılacak yardımlarla ilgili de bilgi verdi.

Meclis Kızılay vasıtasıyla bölgeye yardım ulaştıracak
TBMM Başkanı Mecliste grubu bulunan bütün partilerle yardım konusunda mutabakata vardı. Grubu olmayan ama Meclis’te temsil edilen DSP de Filistin yardımına destek veriyor. Buna göre Grup yöneticileri milletvekillerinden topladıkları paraları Kızılay vasıtasıyla Filistin’e ulaştıracaklar.

“Bu yardımlar Kızılay vasıtayla ulaştırılacak. Umarım gönderdiğimiz bu paralar bir bebeğin yaşamasını bir açın karnını doyurmasını ve bir yetimin barınacağı bir yere dönüşür. "

HER VEKİLDEN EN AZ 250 LİRA KESİLECEK

Her milletvekilinin maaşından Filistin için en az 250 lira kesilecek. Yardımların üst limiti ise açık. Ve bu paralar en geç bu ayın 15’i ila 20’si arasında Kızılay’a teslim edilecek ve sonrasında paralar bölgeye ulaştırılacak.

Meclis Başkanı Toptan yaptığı açıklamada,“Benim de maaşımdan kesilecek. Onu şimdi söylemek olmaz. Ama en az 250 lira üst limiti ise açık. Dileyen dilediği kadar verecek.”

Meclis'in Filistin için yapacağı adımlarla ilgili de bilgi veren Toptan, şuan için Meclis’ten bir milletvekili grubunun bölgeye gitmesinin çok zor olduğunu vurgulayarak, “bu ancak bölgede sükûnet sağlanınca olabilir” dedi.

İSLAM KONFERANSI İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Bu arada Türkiye Filistin’deki dramın sona ermesi için çok önemli bir adım daha attı. TBMM Başkanı Toptan’ın çağrısıyla İslam Konferansı 14 Ocak’ta olağanüstü toplanacak. Bu toplantıda İslam ülkelerinin İsrail için bir yaptırım kararı alması bekleniyor.

samanyolu haber



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,306 µs